Annonce
Hvide Sande

Nordens største vandsportsevent vil være endnu større

Kite-surferne havde rigtig gode forhold ved Syd Molen i Hvide Sande ved Waterz. Foto: Jørgen Kirk
I denne weekend og næste uge med er Waterz atter i fuld gang. Waters er allerede Nordens største vandsportsevent. Men drømmen er at blive endnu større og kendt i hele verden.

Hvide Sande: Hvis man lægger vejen forbi Hvide Sande i denne weekend - og specielt forbi Waterz festivalpladsen ved Westwind Nord, Syd Molen eller området ved Westwind Syd, så er det ret tydeligt, at Waterz er blevet en begivenhed, som man taler om i danske vandsports-kredse.

Til lørdagens "Skippers Meeting" sagde borgmester Hans Østergaard, at ambitionen med Waterz er, at Ringkøbing-Skjern Kommunen skal være Nordens førende kommune på vandsport, og at Waterz allerede er Nordens største vandsportsevent.

- Waterz kan blive et af de vigtigste steder for vandsport i hele verden, og begivenheden er med til at skabe positiv omtale af området til gavn for både erhvervsliv og beboere, sagde han.

- Vi kan mærke, at effekten af indsatsen kommer længere og længere ud, og at der for eksempel kommer flere og flere tyske familier til området hvert år til gavn for sommerhusbureauer og butikker, siger informationschef ved Waterz, Christian Kjeldsen.

- Det er fedt at få lov til at være med til Waterz, fordi det giver hele området rigtig god markedsføring, og fordi Waterz er blevet et arrangement, som folk har rigtig stor lyst til at møde op til og være en del af. Da surferne begyndte i 70'erne havde de egentlig vandet for sig selv i en lang periode, men med kite-surfing og senest SUP, har interessen bredt sig til alle aldersgrupper, og i dag kan alle finde en gren af vandsporten, der tiltaler dem, siger indehaveren af Westwind Nord, Jens Møller.

- Vi vil gerne have flere sydeuropæere med til Waterz, men det er fedt, at her både kommer amatører og de bedste professionelle til Waterz. Det skaber også gode billeder fra vores område, siger Jens Møller.

Annonce
Kort før starten på konkurrencerne ved Westwind Nord. Foto: Jørgen Kirk

120 frivillige

En stort arrangement som Waterz kommer ikke af sig selv. Faktisk er der brug for hele 120 frivillige til Waterz, og de fleste forpligter sig til at være med helt fra fredag morgen til søndag aften, hvor den store folkelige del af festivalen finder sted.

- Det gør vi gerne, siger Bente Klemmensen, der har taget turen fra Varde sammen med manden Ole, datteren Freja og sønnen Sigurd.

Bente sidder i dommerbåden, mens Freja sidder i indskrivningen og Sigurd hjælper til i en af redningsbådene.

- Min mand har altid surfet, og nu er hele familien blevet involveret, det er dejligt at komme her år efter år, og mødes med alle de gamle venner. I begyndelsen tvivlede vi nok lidt på, om Waterz ville blive en succes, men nu kan vi jo se, at arrangementet bare vokser og vokser og bliver mere og mere professionelt. Og det er bare fantastisk for området, siger Bente Klemmensen.

Surferen Torben Johansen fra Skive har været med lige fra første gang.

- Der er ikke så mange steder, hvor der konkurreres på de lange distancer, og så er det bare fantastisk at få lov til at konkurrere mod de professionelle, siger Torben Johansen, der blev nummer 17 i den første konkurrence fredag.

- Der mangler ikke noget ved Waterz. Sikkerheden er også i orden, og jeg skal naturligvis også med til festen lørdag aften, for det sociale er vigtigt, siger Torben Johansen med et smil.

Mange familiemedlemmer

- Vi har haft virkeligt travlt i denne uge - meget mere end sidste år. Vi kan godt mærke, at der sker noget i byen. Det er vores andre kunder også ret glade for. og det er tydeligt, at mange surfere har deres familier med. Det er mest dem, der kommer i vores butik, for vi har jo ikke alt det specifikke surferudstyr. Men så kan vi jo heldigvis henvise til de butikker, hvis der er noget vi ikke har, siger Dorte Greiner, butiksmedarbejder i Ny Form.

Bente og Freja Klemmensen er to af de 120 frivillige ved Waterz i weekenden. De er begejstret for, at arrangementet bare bliver mere og mere professionelt. Foto: Jørgen Kirk.
Butiksejer i Westwind Nord, Jens Møller er glad for at antallet af deltagere i vandsport vokser, fordi der hele tiden kommer nye grene til. Foto: Jørgen Kirk
Dorte Greiner har en travl uge i Ny Form i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Torben Johansen fra Skive har været med til Waterz lige fra begyndelsen- Han elsker at der her er de lange distancer, og at han kan konkurrere mod de professionelle. Foto: Jørgen Kirk
Hans Østergaard sagde, at Waterz kan blive et af de vigtigste steder i verden for vandsport. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];