Annonce
Hvide Sande

Nordens største vandsportsevent vil være endnu større

Kite-surferne havde rigtig gode forhold ved Syd Molen i Hvide Sande ved Waterz. Foto: Jørgen Kirk
I denne weekend og næste uge med er Waterz atter i fuld gang. Waters er allerede Nordens største vandsportsevent. Men drømmen er at blive endnu større og kendt i hele verden.

Hvide Sande: Hvis man lægger vejen forbi Hvide Sande i denne weekend - og specielt forbi Waterz festivalpladsen ved Westwind Nord, Syd Molen eller området ved Westwind Syd, så er det ret tydeligt, at Waterz er blevet en begivenhed, som man taler om i danske vandsports-kredse.

Til lørdagens "Skippers Meeting" sagde borgmester Hans Østergaard, at ambitionen med Waterz er, at Ringkøbing-Skjern Kommunen skal være Nordens førende kommune på vandsport, og at Waterz allerede er Nordens største vandsportsevent.

- Waterz kan blive et af de vigtigste steder for vandsport i hele verden, og begivenheden er med til at skabe positiv omtale af området til gavn for både erhvervsliv og beboere, sagde han.

- Vi kan mærke, at effekten af indsatsen kommer længere og længere ud, og at der for eksempel kommer flere og flere tyske familier til området hvert år til gavn for sommerhusbureauer og butikker, siger informationschef ved Waterz, Christian Kjeldsen.

- Det er fedt at få lov til at være med til Waterz, fordi det giver hele området rigtig god markedsføring, og fordi Waterz er blevet et arrangement, som folk har rigtig stor lyst til at møde op til og være en del af. Da surferne begyndte i 70'erne havde de egentlig vandet for sig selv i en lang periode, men med kite-surfing og senest SUP, har interessen bredt sig til alle aldersgrupper, og i dag kan alle finde en gren af vandsporten, der tiltaler dem, siger indehaveren af Westwind Nord, Jens Møller.

- Vi vil gerne have flere sydeuropæere med til Waterz, men det er fedt, at her både kommer amatører og de bedste professionelle til Waterz. Det skaber også gode billeder fra vores område, siger Jens Møller.

Annonce
Kort før starten på konkurrencerne ved Westwind Nord. Foto: Jørgen Kirk

120 frivillige

En stort arrangement som Waterz kommer ikke af sig selv. Faktisk er der brug for hele 120 frivillige til Waterz, og de fleste forpligter sig til at være med helt fra fredag morgen til søndag aften, hvor den store folkelige del af festivalen finder sted.

- Det gør vi gerne, siger Bente Klemmensen, der har taget turen fra Varde sammen med manden Ole, datteren Freja og sønnen Sigurd.

Bente sidder i dommerbåden, mens Freja sidder i indskrivningen og Sigurd hjælper til i en af redningsbådene.

- Min mand har altid surfet, og nu er hele familien blevet involveret, det er dejligt at komme her år efter år, og mødes med alle de gamle venner. I begyndelsen tvivlede vi nok lidt på, om Waterz ville blive en succes, men nu kan vi jo se, at arrangementet bare vokser og vokser og bliver mere og mere professionelt. Og det er bare fantastisk for området, siger Bente Klemmensen.

Surferen Torben Johansen fra Skive har været med lige fra første gang.

- Der er ikke så mange steder, hvor der konkurreres på de lange distancer, og så er det bare fantastisk at få lov til at konkurrere mod de professionelle, siger Torben Johansen, der blev nummer 17 i den første konkurrence fredag.

- Der mangler ikke noget ved Waterz. Sikkerheden er også i orden, og jeg skal naturligvis også med til festen lørdag aften, for det sociale er vigtigt, siger Torben Johansen med et smil.

Mange familiemedlemmer

- Vi har haft virkeligt travlt i denne uge - meget mere end sidste år. Vi kan godt mærke, at der sker noget i byen. Det er vores andre kunder også ret glade for. og det er tydeligt, at mange surfere har deres familier med. Det er mest dem, der kommer i vores butik, for vi har jo ikke alt det specifikke surferudstyr. Men så kan vi jo heldigvis henvise til de butikker, hvis der er noget vi ikke har, siger Dorte Greiner, butiksmedarbejder i Ny Form.

Bente og Freja Klemmensen er to af de 120 frivillige ved Waterz i weekenden. De er begejstret for, at arrangementet bare bliver mere og mere professionelt. Foto: Jørgen Kirk.
Butiksejer i Westwind Nord, Jens Møller er glad for at antallet af deltagere i vandsport vokser, fordi der hele tiden kommer nye grene til. Foto: Jørgen Kirk
Dorte Greiner har en travl uge i Ny Form i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Torben Johansen fra Skive har været med til Waterz lige fra begyndelsen- Han elsker at der her er de lange distancer, og at han kan konkurrere mod de professionelle. Foto: Jørgen Kirk
Hans Østergaard sagde, at Waterz kan blive et af de vigtigste steder i verden for vandsport. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Waterz i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce