Annonce
Tarm

Nok er nok: To mænd mistede deres køretøjer

Politiets nummerpladegenkendelse har gjort livet svært for de trafikanter, der ser stort på, at de er frakendt kørekortet. Arkivfoto: Michael Bager

TARM: Der var ingen nåde at finde, da en politipatrulje tirsdag standsede to mænd på Vardevej i Tarm, som på trods af frakendelse af kørekortet alligevel kørte i henholdsvis bil og på en knallert45. Knallertføreren er en 43-årig mand fra Tarm, der blev standset kl. 11.50. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, men ikke nok med det. Politiet konfiskerede knallerten, som blev kørt væk med det samme. Blot 40 minutter senere, kl. 12.30, ringede alarmklokkerne igen hos betjentene, da de spottede en 32-årig mand fra Ølgod bag rattet i en bil. Også han så stort på, at han er frakendt kørekortet, men det gjorde betjentene ikke, da det langt fra er første gang, at den 32-årige udviser ligegyldighed over frakendelsen. Så bilen blev taget fra ham og han fik endnu en sigtelse for at køre uden kørekort. Heldigt for ham er dog, at toget går fra Tarm til Ølgod med jævne mellemrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];