Annonce
Læserbrev

Nogle få kroner til miljøet, Hans og Søren: Vis, at jeres kontakter på borgen virker

Annonce

Læserbrev: Balladen om elmotorvejen i Vest- og Sydjylland fortsætter, og med god grund. Den lukkethed og usikkerhed, der hele tiden har omgærdet projektet, viser sig nu at være rigtig. Vi er mange, der håber, at vi nu får reel information om mulighederne for at lægge kablerne i jorden på hele strækningen fra Idomlund til grænsen.

I Danmark er der stor vilje til at bruge endog store summer på miljø. Argumentet er, at det gerne må koste at gå foran. Man kan tilføje: Bare ikke i Vestjylland. Den vestjyske natur har også krav på at blive beskyttet bedst muligt. Når Danmark igen kan få lov at gå foran og vise, at det ikke er nødvendigt at plastre Jylland til med så store master, hvorfor skulle vi så ikke undgå det?

Lad os igen kigge på vindmøllerne, som blev statsstøttet i 40 år, før de kunne klare sig uden støtte i markedet. Hvorfor kan / vil samfundet ikke støtte teknologiudviklingen til strømtransport over land? Det er da også et naturhensyn, der er til at få øje på. Det koster kun få kroner pr husstand.

Kære borgmester Hans Østergaard og viceborgmester Søren Elbæk, vi har længe hørt om de nære kontakter, I har til Christiansborg. Nu må I tage kontakt til de øvrige borgmestre og tage flyveren fra Karup eller Billund til København og vise, at I har en kontakt, der virker.

Først skulle ledningen i jorden, så skulle PSO-afgiften afskaffes, fordi den var konkurrenceforvridende. Regningen kunne snildt sendes til Vestdanmark ved at hænge elledningen op i luften. Det næste, der kommer, er en stor klimaplan, hvor det vestjyske erhvervsliv og ikke mindst landbruget skal holde for og betale. Byrådet har lige rettet henvendelse til regering og Folketing vedrørende udligningen kommunerne imellem for at rette op på skævvridningen af Danmark. Pengestrømmen fra vest mod øst må nødvendigvis ophøre, så vi får lige vilkår at leve under i hele Danmark.

Så tilbage til sagsbehandlingen. Det er ikke kønt, det vi oplever i disse dage. Uanset prisen for at lægge ledningen i jorden, var jordkabler en mulighed, der burde have været fremlagt i offentligheden. At det var en mulighed, ses jo tydeligt af, at Lars Chr Lilleholt nu trækker i land på sine udtalelser som minister, og at den nuværende minister, Dan Jørgensen, ikke vil udtale sig.

I Vestjylland holder vi på ordentlighed og redelighed. Det forventer vi også af vore folkevalgte på Christiansborg.

Arkivfoto fra Energinets informationsmøde i Videbæk . Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce