Hvide Sande

Noget for enhver smag: Hvide Sandes fødevarefest får 35 stande under tag

Det er ganske sikkert, at der kommer lækkerier fra havet på menuen, når Hvide Sande Foodfestival afholdes 12. og 13. oktober i auktionshallen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Holmsland Klit Turistforening er i fuld gang med at forberede Hvide Sande Foodfestival, der holdes 12. og 13. oktober i auktionshallen.

Hvide Sande: 35 stande under tag. Det er, hvad der rundt regnet bliver plads til, når auktionshallen i Hvide Sande 12. og 13. oktober danner rammen om en nyskabende fødevarefestival.

Hvide Sande Foodfestival har et underliggende tema, der signalerer 'smag vesterhavet', og denne smag har flere nuancer. Eksempelvis er der planer om at skabe en zone med 'smag i børnehøjde', hvor der vil blive budt på madeksperimenter og forskellige workshops.

Ligeledes bliver der opbygget et sceneområde, hvor det kommer til at handle om smag for sang og musik:

- Vi er blandt andet i gang med et samarbejde med Hvide Sande Skole, så vi håber på at høre lokale sangstemmer ved markedet, hedder det i et nyhedsbrev fra fødevarefestivalen.

Der er lige nu syv ledige stadepladser i auktionshallen, hvor der altså er udsigt til udsolgt. Men der er muligheder for at få skabe plads til flere, lyder meldingen i nyhedsbrevet fra Hvide Sande Foodfestival:

- Kommer der flere end 35, er alle selvfølgelig mere end velkomne. Det finder vi løsninger på.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce