Annonce
Hvide Sande

Noget for dig? Frivillige kan få roller med at servere mad til skuespillere i ny krimi

Den smukke natur langs vestkysten kommer angiveligt til at fylde en del i billedet, når optagelserne til tv-serien 'Hvide Sande' begynder i slutningen af juni. Foto: Jørn Deleuran
Det ligger nu fast, at optagelserne til en ny krimiserie med titlen 'Hvide Sande' begynder 29. juni. I havnebyen bliver der brug for en del frivillige, som vil hjælpe med at løfte det ambitiøse projekt, der ender med at tone frem på TV 2.
Annonce

Hvide Sande: Det er ikke sikkert, at dit navn kommer med i rulleteksterne, men du kan alligevel komme til at spille en mindre rolle, når det henover sommeren og efteråret går løs med optagelser til en ny tv-krimi i Hvide Sande.

FrivilligVest - en forening under Ringkøbing-Skjern Kommune - er således på udkig efter frivillige, der vil være med til at give en hånd under skabelsen af 'Hvide Sande':

- Kan du bruge en skruemaskine, kan lide at køre bil, være praktisk og tage fat? Så er det lige præcis dig, vi leder efter, lyder budskabet.

Allerede fra 8. juni og tre uger frem skal der gøres klar til optagelser, og i den periode er der brug for to personer dagligt:

- Det kan jo være forskellige personer. Der skal bruges en del, frivillige kræfter, og det er et tilbud for alle interesserede i hele kommunen, siger Lei Iben Raunow, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening og tilflytterguide i Hvide Sande-området.

Mest tryk på bliver der i perioden fra 29. juni til 20. august, hvor der er behov for syv frivillige dagligt.

Frivillige filmfolk

I forbindelse med optagelser af tv-serien 'Hvide Sande' er der brug for så mange frivillige i forskellige perioder:

8. juni - 29. juni: To personer dagligt.

29. juni - 20. august: Syv personer dagligt.

24. august - 30. august: To personer dagligt.

31. august - 22. oktober: Tre personer dagligt.

26. oktober - 30. oktober: To personer dagligt.

Opgaverne vil typisk ligge fra mandag til torsdag.

Annonce

Kørekort er et krav

Bag krimiserien 'Hvide Sande' står TV 2, produktionsselskabet Deluca Film samt Ringkøbing-Skjern Kommune, og til seriens første sæson skal der optages otte afsnit. Det kommer til at ske i perioden fra 29. juni til 20. august, og efter en lille pause går det atter løs fra 31. august og helt frem til 22.oktober.

- Opgaverne ligger primært mandag til torsdag i disse uger. Dagene kan variere i længde, men som frivillig vil man typisk være i gang mellem fire og seks timer - med mindre, vi aftaler noget andet, siger koordinator hos FrivilligVest, Anne-Mette Hoffmann-Christensen.

For at kunne komme i betragtning til en ulønnet oplevelse ud over det sædvanlige er det et krav, at man har haft kørekort i minimum et år.

Som eksempler på opgaver for en frivillig under de mange dages optagelser i og omkring Hvide Sande nævner Anne-Mette Hoffmann-Christensen at bygge kulisser, sørge for at sætte mad klar til holdet samt hente og bringe ting og personer.

Annonce

Et uopklaret mord

Bag manuskriptet til den nye tv-serie står makkerparret Anders Klarlund og Jacob Weinreich, der under pseudonymet A.J. Kazinski er kendte for at have udgivet en række bestseller-krimier.

I et interview med Dagbladet har Anders Klarlund - uden at røbe for meget - tidligere fortalt dette om handlingen i 'Hvide Sande':

- Det handler om to betjente, der kommer til byen et år efter, at der er begået et mord. De skal forsøge at opklare det, de andre ikke kunne. Det er en mand og en kvinde, og det er højsommer. Det handler også om relationer og om at turde kærligheden. Og det handler om barndommens afvisninger og om, hvordan man kommer sig over det.

Navnene er endnu ikke klar til offentliggørelse, men det ligger fast, at det bliver med skuespillere af international klasse i hovedrollerne.

Ifølge kulturchef i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh Sørensen, bliver det også kendte, danske skuespillere, der kommer til at indtage væsentlige biroller i 'Hvide Sande,' mens øvrige biroller typisk vil blive besat af talenter fra det jyske teatermiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Annonce