Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen: Vi har ikke fået nok ud af potentialet

Nikolaj Jacobsen mente ikke, at Danmark var dygtig nok til at modstå presset som EM-favorit. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen kalder EM-fiaskoen for sin største skuffelse som landstræner. Han vil evaluere turneringen i fred, men lægger op til at kigge efter flere spillere med evner i begge ender af banen.
Annonce

Nikolaj Jacobsen skal først evaluere EM-slutrunden med sig selv og siden med spillerne, inden han vil dele sine tanker med omverdenen.

Kort efter EM-fiaskoen i Malmø var det så som så med det konkrete.

- Det her er da i hvert fald den største skuffelse, jeg har haft med landsholdet som træner, siger han.

Landstræneren formåede at ramme hovedet på sømmet med et gyldent slag i forhold til en idealopstilling.

- Der er da mange ting, jeg kunne have gjort anderledes. Det skal jeg tage med mine spillere, konstaterede han.

- Jeg synes, jeg har taget chancer og prøvet at ændre spillet, som jeg plejer at gøre. Så kan det godt være, at det ikke har været den heldigste hånd på alle tingene, men lige som spillerne laver fejl, så laver træneren også fejl. I sidste ende er det mit ansvar, og det står jeg også ved. Jeg skal hjem og se på, hvad der skal forbedres til næste slutrunde, som er OL, siger Nikolaj Jacobsen, der ikke vil pege på hvilke områder, han hentyder til.

- Det er noget, jeg vil holde internt med mine spillere.

Annonce

Mange kan ikke forsvare

Balancen mellem defensiven og angrebsspillet har voldt træneren og landsholdet kvaler ved EM, og derfor må træneren også forholde sig til, om truppen har været rigtigt sat sammen.

- Vi har rigtig mange gode angrebsspillere. Vi har også mange, der ikke kan finde ud af at forsvare, konstaterer Jacobsen, der første i den tredje og – skulle det vise sig – ligegyldige kamp mod Rusland fik Magnus Landin til rådighed.

- Der er ingen tvivl om, at vi ikke kan undvære Magnus Landin med de spillertyper, vi har på landsholdet, siger landstræneren om fløjspilleren, der kan dække på backpositionen.

- Jeg kan jo ikke opfinde en ny. Skal jeg så hen og lave noget andet om? Det kan jeg jo ikke. Jeg kan ikke lære dem at dække op på tre dage, svarer træneren på spørgsmålet om, hvad han kan gøre, når Landin ikke er med.

I den ideelle verden vil ethvert hold have spillere, der både er stærke offensivt og defensivt.

- Dem vi kigger på nedad i systemet, vil vi rigtig gerne have, kan dække op. Det er der ingen tvivl om, men de spillere har vi ikke lige nu. Det er de spillere, vi har at arbejde med lige nu, og derfor er Magnus bare utrolig vigtig, siger Jacobsen.

Annonce

Ramt på selvtilliden

Landstræneren er naturligvis ikke tilfreds med udbyttet af en turnering, som Danmark gik ind til som favorit.

- Jeg synes ikke, vi har fået nok ud af potentialet. Om det så er Mikkel (Hansen, red.) eller andre, skal jeg ikke stå og evaluere i det offentlige forum. Vi må bare erkende, at vi som hold ikke har været dygtigt nok, siger træneren, der afviser dårlig stemning på holdet.

- Der er ikke disharmoni. Det kan jeg i hvert fald afvise, men der er ingen tvivl om, at når man kommer ind og bliver ramt på selvtilliden, og man er skuffet, så afspejler det sig. Der er også noget med selvtillid og tro på egne evner, som også spiller ind, mener han.

- Vi vidste jo godt, at de andre tænker, at nu kommer verdensmestrene, og de skal ikke have lov at vinde igen. Vi vidste jo godt, hvad vi tænker, når vi skulle møde dem, der har vundet sidste slutrunde, og det pres var vi måske ikke dygtige nok til at modstå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce