Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen: Vi har ikke fået nok ud af potentialet

Nikolaj Jacobsen mente ikke, at Danmark var dygtig nok til at modstå presset som EM-favorit. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen kalder EM-fiaskoen for sin største skuffelse som landstræner. Han vil evaluere turneringen i fred, men lægger op til at kigge efter flere spillere med evner i begge ender af banen.

Nikolaj Jacobsen skal først evaluere EM-slutrunden med sig selv og siden med spillerne, inden han vil dele sine tanker med omverdenen.

Kort efter EM-fiaskoen i Malmø var det så som så med det konkrete.

- Det her er da i hvert fald den største skuffelse, jeg har haft med landsholdet som træner, siger han.

Landstræneren formåede at ramme hovedet på sømmet med et gyldent slag i forhold til en idealopstilling.

- Der er da mange ting, jeg kunne have gjort anderledes. Det skal jeg tage med mine spillere, konstaterede han.

- Jeg synes, jeg har taget chancer og prøvet at ændre spillet, som jeg plejer at gøre. Så kan det godt være, at det ikke har været den heldigste hånd på alle tingene, men lige som spillerne laver fejl, så laver træneren også fejl. I sidste ende er det mit ansvar, og det står jeg også ved. Jeg skal hjem og se på, hvad der skal forbedres til næste slutrunde, som er OL, siger Nikolaj Jacobsen, der ikke vil pege på hvilke områder, han hentyder til.

- Det er noget, jeg vil holde internt med mine spillere.

Annonce

Mange kan ikke forsvare

Balancen mellem defensiven og angrebsspillet har voldt træneren og landsholdet kvaler ved EM, og derfor må træneren også forholde sig til, om truppen har været rigtigt sat sammen.

- Vi har rigtig mange gode angrebsspillere. Vi har også mange, der ikke kan finde ud af at forsvare, konstaterer Jacobsen, der første i den tredje og – skulle det vise sig – ligegyldige kamp mod Rusland fik Magnus Landin til rådighed.

- Der er ingen tvivl om, at vi ikke kan undvære Magnus Landin med de spillertyper, vi har på landsholdet, siger landstræneren om fløjspilleren, der kan dække på backpositionen.

- Jeg kan jo ikke opfinde en ny. Skal jeg så hen og lave noget andet om? Det kan jeg jo ikke. Jeg kan ikke lære dem at dække op på tre dage, svarer træneren på spørgsmålet om, hvad han kan gøre, når Landin ikke er med.

I den ideelle verden vil ethvert hold have spillere, der både er stærke offensivt og defensivt.

- Dem vi kigger på nedad i systemet, vil vi rigtig gerne have, kan dække op. Det er der ingen tvivl om, men de spillere har vi ikke lige nu. Det er de spillere, vi har at arbejde med lige nu, og derfor er Magnus bare utrolig vigtig, siger Jacobsen.

Ramt på selvtilliden

Landstræneren er naturligvis ikke tilfreds med udbyttet af en turnering, som Danmark gik ind til som favorit.

- Jeg synes ikke, vi har fået nok ud af potentialet. Om det så er Mikkel (Hansen, red.) eller andre, skal jeg ikke stå og evaluere i det offentlige forum. Vi må bare erkende, at vi som hold ikke har været dygtigt nok, siger træneren, der afviser dårlig stemning på holdet.

- Der er ikke disharmoni. Det kan jeg i hvert fald afvise, men der er ingen tvivl om, at når man kommer ind og bliver ramt på selvtilliden, og man er skuffet, så afspejler det sig. Der er også noget med selvtillid og tro på egne evner, som også spiller ind, mener han.

- Vi vidste jo godt, at de andre tænker, at nu kommer verdensmestrene, og de skal ikke have lov at vinde igen. Vi vidste jo godt, hvad vi tænker, når vi skulle møde dem, der har vundet sidste slutrunde, og det pres var vi måske ikke dygtige nok til at modstå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce