Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen skal på skolebænken: Det er respektløst

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nikolaj Jacobsen mangler en bestemt træneruddannelse, så han skal sidde på skolebænken for at opfylde kravene.

Nikolaj Jacobsen har været en succesrig håndboldtræner i mange år, men den danske landstræner mangler de nødvendige papirer på sine evner på bænken.

Reglerne hos Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) siger, at mindst en af lederne på sidelinjen skal gennemføre et trænerkursus, så personen besidder en såkaldt Pro Licence.

Derfor er Jacobsen samt assistenten Henrik Kronborg tvunget til at gennemføre EHF Master Coach, som giver adgang til at få den nødvendige trænerlicens.

Det undrer landstræneren, at man ikke kigger mere på praktisk erfaring.

- Vi har nogle resultater, der burde tale for sig selv. Jeg synes nok, man nogle gange kunne se lidt gennem fingre med dem, der har været ude i det virkelige liv i mange år og sige: Få lavet de opgaver, men I behøver ikke sidde så meget på skolebænken.

- Det, jeg har lært gennem praktik, kan du ikke læse dig til. Jeg står jo med en helt anden viden end dem, der skal undervise mig, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

Ifølge EHF-reglerne skal trænere, der vil stå i spidsen for hold, der deltager i Champions League eller europamesterskaberne, have trænerlicensen med virkning fra sæsonen 2020/2021.

Det er et krav, som landstræneren ryster på hovedet af.

- Jeg synes, man kunne se lidt gennem fingre med nogle ting og dispensere, når Henrik og jeg har så meget erfaring på højt niveau.

- Jeg har ikke noget imod at lave opgaverne, men at vi skal være der til samtlige undervisninger, synes jeg er overdrevet og egentlig også lidt respektløst, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om trænerlicensen på DHF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce