Skjern

Niels Rasmussen: Rema 1000 vil trække liv ud af midtbyen

Det er her ud til ringvejen i Skjern, den nye Rema 1000 skal ligge. Arkivfoto.

Byrådsmedlem for SF er utilfreds med, at lokalplan vil åbne op for dagligvarebutik ved Farverivej. Skjern risikerer samme skæbne som Tarm, frygter han.

SKJERN: Alt tyder på, at Rema 1000 får lov at bygge dagligvarebutik på Farverivej 5 i Skjern.

Teknik- og miljøudvalget har nemlig besluttet at lægge forslaget til lokalplan ud i høring i otte uger, og når det derefter bliver endeligt vedtaget, vil Rema 1000 kunne bygge den nye butik ved Ringvejen.

Det var dog ikke et enigt udvalg, der traf beslutningen. SF'eren Niels Rasmussen var imod.

- Jeg bor i Tarm og har kunnet se den virkning på midtbyen, det har haft, at man har lagt dagligvareforretningerne i den nordlige ende af byen, siger han.

- For få år siden lavede vi en plan for detailhandlen i kommunen, der sigtede mod at bevare liv i midtbyerne. Er der noget, der kan ødelægge det mål, er det at placere dagligvarebutikkerne i byernes udkanter. Det var en politik, som hele byrådet stod bag i den forrige byrådsperiode, fastslår Niels Rasmussen.

Niels Rasmussen mener, at der rent faktisk godt kan findes placeringer i Skjerns midtby til Rema 1000.

Her ser man placeringen af butikken på grunden ud til ringvejen.

Forvaltningen imod

Oprindeligt anbefalede de kommunale embedsmænd da også, at politikerne skulle sige nej til Rema 1000's ønske om en butik ved Farverivej.

Administrationen pegede netop på, at kommunens strategi netop er at styrke bymidterne i centerbyerne, herunder Skjern.

Begrundelsen var, at det vil styrke bosætningen, erhvervsudviklingen og turismen, og at store dagligvarebutikker skal være med til at trække kunder ind til de øvrige butikker i bymidten.

Embedsmændene påpegede også, at bymidten i Skjern i forvejen er svækket, fordi butikker som Netto, Aldi og Lidl er blevet placeret uden for bymidten.

Flertallet af politikere i teknik- og miljøudvalget gik dog imod forvaltningen, blandt andet med henvisning til, at Skjern Handelsforening udtalte, at der ikke var plads til yderligere en butik i midtbyen, og at man så en fordel for midtbyen i en placering af Rema 1000 ved indkørslen fra Østergade.

"Vi er ikke enige i, at det vil svække midtbyen, men vi tror i stedet, at det vil styrke handlen i midtbyen, at der kommer en dagligvarebutik på Farverivej", sagde udvalgsformand John G. Christensen (S) dengang til Dagbladet.

Mangel på liv

Det argument er Niels Rasmussen dog ikke enig i. Efter hans mening burde teknik- og miljøudvalget have afvist Rema 1000's ønske.

- Det er vores opgave som politikere at stå fast på kommunens dagligvarepolitik, hvis vi ønsker liv i bymidten, fastslår han og fortsætter:

- For nogen tid siden var jeg til en konference om handelspolitik, og på den blev det forudset, at i 2030 vil der kun være udvalgsvarebutikker (varer, der overvejende forhandles i specialbutikker, red.) i to byer her i området - Holstebro og Herning, og måske i Ringkøbing.

- Det er skræmmende perspektiver, og vores opgave som politikere må være at modvirke den udvikling mest muligt, siger Niels Rasmussen.

- Jeg kan se, hvordan virkningen har været i Tarm. En aften i denne uge var jeg ude at gå en tur på Bredgade, og jeg mødte ikke ét menneske. Vil vi have liv i bymidterne, må vi holde på forretningerne.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Præsten Emmanuel flygtede fra buddhistiske Myanmar til Skjern: Nu skaber han et børnehjem i hjemlandet

Annonce
Annonce
112

To unge blev dømt for våbentyverier

Skjern

Heksen er på vej til sankthans på Skjern Å Camping

Skjern

Michelle Birkballe spiller i Fredskoven i Skjern

Skjern

35 personer gennemførte del af lederuddannelse på Innovest

Skjern For abonnenter

Prisbelønnede stjernearkitekter stod bag Skjern Rådhus

Skjern For abonnenter

Skjerns Mr. Frivillig: Andres glæde er belønning nok for mig

Skjern

Amagerskolen gør det igen: Eleverne har fået endnu et løft i karaktererne

Skjern

Til hverdag er han frisør i Skjern: I fritiden handler Kassem med eksklusive tæpper fra Iran

112

Femårig pige blev bidt af to løse hunde