Annonce
Navne

Niels fylder 75 år og går stadig på arbejde på Hatkjærhus

Niels Nielsen fylder 75 år den 29. december. Han har ingen planer om at gå på pension fra arbejdet på Hatkærhus, hvor han primært tilbringer tid i værkstedet. Foto: Jørgen Kirk
Når man besøger Niels Nielsen på Hatkjærhus, så kan man godt forstå, at han stadig går på arbejde tre gange om ugen, selv om dåbsattesten fra den 29. december siger 75 år.
Annonce

Ringkøbing: Selv om Niels Nielsen fylder 75 år den 29. december, har han ingen planer om at gå på pension fra jobbet på Hatkjærhus.

Det kan man godt forstå, når man besøget ham på Hatkjærhus, der ligger lidt uden for Ringkøbing. Stedet har 10-års jubilæum i år, og det har hele tiden udviklet sig i takt med brugernes interesser.

- For et par år siden byggede vi en pizzaovn. I år har vi fået gang i en vandboring til vores nyttehave, og i vinters fik vi en gammel selvbinder til at køre, så vi selv kunne binde neg under høsten. Vi lytter altid til brugerne, og forsøger at imødekomme deres interesser, siger en af de seks ansatte, Morten Sahlholdt.

- Det var sjovt at køre med selvbinderen. Det havde jeg faktisk også prøvet som barn, siger Niels Nielsen. I dag kommer han "kun" på job på Hatkjærhus tre gange om ugen. De andre dage kommer han i Caféen "Den Grønne Elevator", der er en klub og café for voksne udviklingshæmmede i Smedegade i Ringkøbing.

Der er i dag 27 brugere, der er indskrevet til at komme på Hatkjærhus.

- Hatkjærhus er ikke for alle. Man skal jo være rimelig mobil og for eksempel ikke sidde i kørestol for at komme her. Det er et frivilligt tilbud, og alle, der kommer her, er meget glade for det, siger Morten Sahlholdt.

Niels Nielsen har ingen problemer med mobiliteten, selv om han ikke tager så store skridt længere. Tidligere ordnede han meget brænde på Hatkjærhus. I dag går tiden med at slå græs, reparere bænke og lave blomsterkasser med meget mere på det meget fine værksted.

Det er brugerne fra Hatkærhus, der har lave de fine, blå blomsterkasser, der i sommer stod i Ringkøbings gader.

Når Niels Nielsen ikke er på Hatkjærhus, deltager han flittigt i aktiviteter fra caféen i Smedegade. Han er med på udflugter, kurser og ferie og har været med i både Nordjylland, Tyskland og i sommerhus i Danmark.

En af årets bedste ture er naturligvis den, der går til Ribelund-festivalen. Dagene går også med Niels Nielsens anden store fritidsinteresse. Sang og musik. En dag om ugen går han til musik på Holmelunden.

75-års-dagen bliver i øvrigt fejret på Restaurant Italia med familie, venner og kolleger.

På Hatkærhus er der masser af plads til både at arbejde med brænde og passe dyr. Her er både kaniner, høns og geder. Foto: Jørgen Kirk
På Hatkjærhus er aktiviteterne tilpasset brugerne, så der er naturligvis også plads til at tegne og male. Her er det Henriette Sørensen fra Ringkøbing, der koncentrerer sig om en tegning i et hyggeligt hjørne af værkstedet. Foto: Jørgen Kirk
Da Dagbaldet var på besøg på Hatkjærhus tidligere i år, var der gang i havearbejdet. Georginerne skulle pilles op, så de ikke fik frost. Foto: Jørgen Kirk
Pædagog Morten Sahlholdt er meget glad for at arbejde på Hatkjærhus, hvor der er seks fastansatte til de 27 tilmeldte brugere. Typisk er der fire ansatte på arbejde hver dag. Foto: Jørgen Kirk
Hovedbygningen med køkkenet på Hatkærhus fylder 10 år i år. Brugerne passer rigtig godt på stedet, så det stadig næsten ser ud som nyt. Foto: Jørgen Kirk
På hatkærhus bliver der blandt andet både fremstillet og repareret bænke. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce