Annonce
Tarm

Ni elever afprøvede 0. klasse

Madpakken var god at have med, og den blev nydt efter en spændende formiddag med mange indtryk. Privatfoto
Ved en førskoledag i Ådum Børneunivers blev ni børn præsenteret for livet på skolen.

Ådum: Kommende elever til 0. klasse var forleden inviteret til førskoledag på Ådum Børneunivers. Børnehaveklasseleder Inger Dam Nielsen tog imod.

Dagen begyndte som hver skoledag i Ådum med høj puls, hvor alle får sig rørt. Der var ni, som havde sagt ja til indbydelsen og var med på løbeturen, inden de blev vist rundt på skolen af deres kommende lærer.

De kiggede også ind på kontoret, hvor Lone Fjeldsted Hansen tog imod, da skoleleder Helle Grønkjær var på lederseminar, men brugte kursets middagspause til et smut hjem for at hilse på de nye elever og forældrene, som var inviteret på kaffe kl. 13.

De forventningsfulde børn havde 0. klasses lokaler til rådighed. Her var Inger Dam klar med forskellige aktiviteter. Der var sang og musik, små tegneark og opgaver at løse i fællesskab. En legetime hørte selvfølgelig med til dagens program. Og ikke mindst blev madpakken nydt. Den var noget særligt.

Annonce

To nye elever

Hvis nogen skulle være gået glip af dagen, er der selvfølgelig fortsat mulighed for et besøg. På skolen glæder man sig over dem, som var med og siger gerne velkommen til flere. Ådums private skolebus henter og bringer børn, som bor uden for skoledistriktet.

Helhedsleder Helle Grønkjær giver gerne mere information. Børneuniverset har vuggestue med 11 børn, i Idrætsbørnehaven går 30 børn. To nye elever begynder i næste uge på skolen, som dermed har 74 elever. Det er et stort plus, at det hele er samlet under ét tag. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce