Udland

Ngo: Rekordmange homoseksuelle angribes i Frankrig

Geoffroy Van Der Hasselt/Ritzau Scanpix
2018 var et mørkt år for seksuelle minoriteter i Frankrig, lyder det fra organisationen SOS Homophobie.

Der blev begået et stigende antal angreb mod seksuelle minoriteter i Frankrig i 2018. Året viste sig at sætte en trist rekord for antallet af angreb.

Det oplyser den franske ngo SOS Homophobie tirsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Organisationen registrerede sidste år 231 fysiske angreb mod personer, der identificerer sig som enten lesbiske, bøsser, biseksuelle eller transseksuelle (LGBT).

Det er en væsentlig stigning sammenlignet med den tidligere rekord i 2013, hvor der blev registreret 188 fysiske angreb.

- 2018 var et mørkt år for LGBT-folk, lyder det i en meddelelse fra Véronique Godet og Joël Deumie, der leder SOS Homophobie.

Antallet af angreb i 2018 er en stigning på 66 procent sammenlignet med 2017, viser organisationens årlige opgørelse.

Organisationen har sidste år samlet vidneudsagn fra mere end 1905 personer, der har bevidnet verbale eller fysiske overgreb mod LGBT-personer. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med 2017.

Af disse tilfælde er 23 procent verbale overgreb, som er begået på internettet. Ifølge organisationen er dette det primære sted i Frankrig, hvor homofobi kommer til udtryk.

Ifølge organisationen har der alene i rapporteringer af overfald mod lesbiske været en stigning på 42 procent på et år.

Det kan ifølge SOS Homophobie blandt andet forklares med fremkomsten af MeToo-bevægelsen. Det stigende fokus på overgreb kan have skabt en større vilje blandt ofre om at tale højt om ubehagelige og voldelige oplevelser.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Tophistorier

Seneste nyt

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce