Annonce
Læserbrev

Netto og Nyhavn: Kampen om det daglige brød i Søndervig

Annonce

Læserbrev: I en tid, hvor fødevareforsyning til befolkningen er et almindeligt samtaleemne, er der opstået en debat om placering af en dagligvareforretning i Søndervig.

Man kunne blive efterladt med det ubehagelige indtryk, at det er Købmand Hansen eller Salling Group, der sidder på planlægningen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er det ikke – og det bliver det ikke. Der er ikke nogen, der kan påvirke den politiske sagsbehandling i forhold til, om turister og borgere skal beriges med en Netto butik i Søndervig.

Forleden antydede Leif Thyssen i Dagbladet, at det var min almindelige modvilje mod god konkurrence på dagligvareområdet i Søndervig, der havde gjort mig fodslæbende i sagen. Den modvilje ligger mig meget fjern.

Styregruppen for en kommende udviklingsplan har netop peget på en placering af en dagligvareforretning i den nordlige del af Søndervig by. Det har vi foreslået, fordi vi mener, det er den rigtige placering. Vi mener ikke, man skal skabe to handelsmiljøer i en by, der er på størrelse med en landsby.

Placeringen af en Netto-butik i det nye område ved Nyhavn kan man have forskellige holdninger til. Jeg synes, det er uhensigtsmæssigt. Primært fordi det simpelthen ikke er muligt i forhold til den gældende planlov. Nyhavn er landzone – og placering af en dagligvarebutik ville forudsætte, at området ikke længere er landzone.

Det kan godt være, det lyder enkelt. Det er det desværre ikke. Det tog 10 år at få politisk opbakning til et feriecenter i Søndervig. Og det gik ikke helt stille af.

Dertil kommer, at jeg ikke mener, placeringen er rigtig. Jeg synes, det nye areal ved Nyhavn skal friholdes til borger- og turistrelaterede faciliteter. Borgere og turister efterlyser P-pladser i Søndervig. Jeg synes ikke, det giver mening at reservere dette område i en årrække, fordi Salling Group har interesse i området.

Området ved Nyhavn kan blive spændende at udvikle på. Det kan blive et mekka for folkelige arrangementer, turistattraktioner, og samtidig kan det løse en konkret trafikal udfordring.

Der er et stort udviklingsmæssigt potentiale i Søndervig lige nu. Kampen om det daglige brød i Søndervig kan sagtens føres uden Netto i Nyhavn. Netto skal ind i byen – sammen med andre gode butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Annonce