x
Annonce
Læserbrev

Netto og Nyhavn: Kampen om det daglige brød i Søndervig

Læserbrev: I en tid, hvor fødevareforsyning til befolkningen er et almindeligt samtaleemne, er der opstået en debat om placering af en dagligvareforretning i Søndervig.

Man kunne blive efterladt med det ubehagelige indtryk, at det er Købmand Hansen eller Salling Group, der sidder på planlægningen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er det ikke – og det bliver det ikke. Der er ikke nogen, der kan påvirke den politiske sagsbehandling i forhold til, om turister og borgere skal beriges med en Netto butik i Søndervig.

Forleden antydede Leif Thyssen i Dagbladet, at det var min almindelige modvilje mod god konkurrence på dagligvareområdet i Søndervig, der havde gjort mig fodslæbende i sagen. Den modvilje ligger mig meget fjern.

Styregruppen for en kommende udviklingsplan har netop peget på en placering af en dagligvareforretning i den nordlige del af Søndervig by. Det har vi foreslået, fordi vi mener, det er den rigtige placering. Vi mener ikke, man skal skabe to handelsmiljøer i en by, der er på størrelse med en landsby.

Placeringen af en Netto-butik i det nye område ved Nyhavn kan man have forskellige holdninger til. Jeg synes, det er uhensigtsmæssigt. Primært fordi det simpelthen ikke er muligt i forhold til den gældende planlov. Nyhavn er landzone – og placering af en dagligvarebutik ville forudsætte, at området ikke længere er landzone.

Det kan godt være, det lyder enkelt. Det er det desværre ikke. Det tog 10 år at få politisk opbakning til et feriecenter i Søndervig. Og det gik ikke helt stille af.

Dertil kommer, at jeg ikke mener, placeringen er rigtig. Jeg synes, det nye areal ved Nyhavn skal friholdes til borger- og turistrelaterede faciliteter. Borgere og turister efterlyser P-pladser i Søndervig. Jeg synes ikke, det giver mening at reservere dette område i en årrække, fordi Salling Group har interesse i området.

Området ved Nyhavn kan blive spændende at udvikle på. Det kan blive et mekka for folkelige arrangementer, turistattraktioner, og samtidig kan det løse en konkret trafikal udfordring.

Der er et stort udviklingsmæssigt potentiale i Søndervig lige nu. Kampen om det daglige brød i Søndervig kan sagtens føres uden Netto i Nyhavn. Netto skal ind i byen – sammen med andre gode butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce