Annonce
Ringkøbing-Skjern

Netto i Søndervig: Afklaring må vente til efter sommerferien

Det er fortsat helt uafklaret, hvad der skal ske med Nyhavn-området, der ejes af flere forskellige lodsejere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sagen om tilladelsen til at opføre en Netto-forretning i Søndervig bliver alligevel ikke politisk behandlet før sommerferien.
Annonce

Søndervig: Når byrådet tirsdag mødes til sæsonens sidste byrådsmøde, så sker det uden at have sagen om en ny Netto-butik på dagsordenen.

Ringkøbing-Skjern Kommune og Salling Group har endnu ikke fået svar på deres fælles henvendelse til Erhvervsstyrelsen om de planlægningsmæssige muligheder for at få tilladelse til at etablere en butik i det såkaldte Nyhavn-område, der ligger uden for Søndervigs Midtby.

Derfor kommer der heller ingen afklaring på spørgsmålet, om det overhovedet er muligt at bane vej for butiksbyggeriet, der længe har delt vandene.

- Jeg havde håbet på, at vi kunne få en afklaring inden sommerferien. Men da vi endnu ikke har fået svaret på vores henvendelse fra Erhvervsstyrelsen, er det ikke muligt at nå at behandle sagen politisk på det sidste byrådsmøde, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Annonce

For egen regning

Sagen om en dagligvareforretning ved den kommende omfartsvej i Søndervig har været længe undervejs.

Efter adskillige kontakter mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Salling Group kom der først på året en formel ansøgning om en Netto-butik på 1200 kvadratmeter.

Et enigt teknik- og miljøudvalg har allerede givet Salling Group grønt lys til for egen regning at få undersøgt de planlægningsmæssige muligheder. En løsning både borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) er imod.

Ingen af de to ønsker nemlig at bygge forretninger udenfor det nuværende centrum. Kommunens forvaltning har da også i flere omgange vurderet, at det er "op ad bakke" at få en tilladelse - og at det er en tilladelse, som kommunen ikke kan give.

Salling Group ser anderledes på sagen. Og derfor valgte økonomiudvalget for nylig at bakke op om en fælles henvendelse til Erhvervsstyrelsen for at få en endelig afklaring på de meget forskellige opfattelser af mulighederne, som kommunen og Salling Groups rådgiver har.

Men svaret er endnu ikke havnet i postkassen.

Annonce

Hvad med Nyhavn

Sagen skal behandles af både økonomiudvalget og byrådet. Der har længe tegnet sig et flertal for at give folkene bag Netto-planerne tid til at få undersøgt mulighederne.

Forude venter også  kommunens planlægning af det øvrige Nyhavn-område. Her skal der blandt andet gøres plads til parkeringspladser og et regnvandsbassin.

Jorden er ejet af flere private lodsejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Sport

Divisionsforening presser kulturministeriet for at få forsamlingsforbuddet hævet til 50: Sker det, kan RIF spille i danmarksserien om tre uger

Annonce