Vestjylland

Netop åbnet: Retro-Thor har flyttet butikken til Staby

Thor har flyttet sin genbrugsbutik "Popkorn" fra at ligge inde midt i Holstebro, til et nedlagt landbrug i Staby. Foto: Morten Stricker

Thor Frederiksen og hans kæreste Pernille Borggaard er trukket vestpå og har taget retro-butikken Popkorn med sig.

Staby: Antallet af borgere i Staby sogn falder. Samtidigt lokker urbaniseringen flere og flere folk til de større byer. Og det er da også, hvad Thor Frederiksens venner og bekendte har valgt at gøre.

Men den 32-årige retro- og antikvitetsforhandler lever netop i kraft af sit arbejde i at se mulighederne i dét, som kun få andre ser mulighederne i. Så i oktober skiftede han lejlighed og butik i Holstebro ud med en nedlagt landejendom ved Staby.

- Det her område ved vestkysten er stærkt undervurderet. Hvor Søndervig er den kommercielle del af Vestkysten, er det her det autentiske, siger han.

Flere af hans bekendte har stillet spørgsmålstegn ved beslutningen om at flytte til "udkanten", som de kalder det.

- Men der er skole, der er købmand, og vi har butik lige ved hovedfærdselsåren mellem turisternes sommerhuse og byen, siger Thor Frederiksen og tilføjer:

- Jeg har mange kunder og venner fra Aarhus, så det ville måske være smartere at rykke østpå, men det passer bare ikke i hjerte eller sind hos mig og Pernille, siger han om parrets beslutning.

Indretningsbutikken Popkorn i weekenden åbningsfest i det nye butikslokale, som parret har indrettet i en af de fire længer, som gården består af.

Arbejdet med at gøre den ene længe klar til åbning har stået på i over en måned, og håbet var egentligt, at man kunne byde kunderne velkommen i den nye Popkorn-butik inden december, hvor folk har mere travlt. Men december-åbningen har alligevel været en succes.

- Jeg ville være ked af at slynge omsætningstal ud, men vi har haft en flot omsætning, og målt på antallet af æbleskiver, der blev delt ud på dagen, er der kommet et par hundrede besøgende forbi, siger han.

- Jeg har mange kunder og venner fra Aarhus, så det ville måske være smartere at rykke østpå, men det passer bare ikke i hjerte eller sind hos mig og Pernille.

Thor Frederiksen, indehaver af Popkorn i Staby
Thor Fredriksen og kæresten Pernille Borggaard havde frygtet lidt, at det ville tage et par generationer at blive vellidt i lokalområdet i Staby. Men området har taget godt imod parret, der netop har åbnet retro-butik lidt uden for byen. Foto: Morten Stricker

Tyve kilometer gør ikke forskellen

Butikken Popkorn, der blandt andet sælger alt fra gamle teaktræsmøbler til metalbogstaver fra gamle butiksfacader, har førhen haft butikslokale i Østergade i Holstebro. Men pladsen var for trang og lejen for høj.

- Der var 140 kvadratmetre i Østergade, og det var elendige kvadratmetre med forskellige niveauer, en lang facade, som stjal en masse plads og en masse trapper, siger han.

Den nye butik på Pallisbjergvej har 190 kvadratmetre, og så er parret endda ved at indrette yderligere 350 kvadratmetre af gårdens lader, som skal kunne anvendes til butik og lager i fremtiden.

- Det har altid været internettet, der har båret min forretning - folk har set varerne på nettet, er blevet inspireret og vil se det i virkeligheden og har så kørt herud, så jeg tror ikke, at det er tyve kilometer herud, der gør forskellen, siger han.

Familie-tid

At få butikken hjem gør også, at der bliver mere tid til familien.

- Lige nu er vi kun mig og Pernille, men det er da også med kommende børn i tankerne, at vi flytter herud, siger Thor Frederiksen, der allerede nu kan mærke, at der i fremtiden vil være bedre mulighed for at være sammen med familien.

Retro-forhandleren håber nu, at kunne få et samarbejde op med flere af de lokale keramikere, kunsthåndværkere og sommerhusbureauer før turistsæsonen starter op igen.

0/0
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Flemming var rask, da han kom på sygehuset - men svækket og syg, da han slap ud

Annonce
Vestjylland

Prinsesse Marie kaster glans over Tirpitz

Vestjylland

Nymindegab Kro blev hædret som "bedste restaurantoplevelse" for tredje gang

Vestjylland

Dronningen og kronprinsesse Mary besøger Nymindegab

Tophistorier

Vestjylland

Håndboldherrer sendte hoteller på overarbejde

Vestjylland

Genvalgt HK-formand: Det er gået den helt forkerte vej med arbejdsmiljøet

Vestjylland

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby