Annonce
Hvide Sande

Netmedie dømt for at viderebringe injurier mod fiskerikontrollør: - Irriterende at have det klæbet på sig

I februar 2020 fremsatte en fisker en række beskyldninger mod en navngiven kontrollør i Fiskeristyrelsen. Det har nu kostet netmediet fiskerforum.dk i Hvide Sande seks dagbøder på i alt 15.000 kroner for at være budbringer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Jysk Fynske Medier
Ejeren af netmediet fiskerforum.dk i Hvide Sande undrer sig over dom i sag om injurier fremsat mod en fiskerikontrollør.

Hvide Sande: Ejeren af fiskerforum.dk, Ebbe Hansen, er lettere rystet over, at netmediet med base i Hvide Sande er blevet dømt i en sag om injurier fremsat mod en fiskerikontrollør.

- Vi er blot budbringer. Det stiller nogle enormt store, presseetiske spørgsmål, siger Ebbe Hansen.

Han har netop læst den dom, der onsdag blev afsagt ved byretten i Odense, hvor fiskerforum.dk blev kendt skyldig og dømt til at betale seks dagbøder på samlet set 15.000 kroner.

Annonce

Sagen tog sit udgangspunkt i februar 2020, hvor en fisker skrev et indlæg til det vestjyske netmedie. Her fremsatte fiskeren - ifølge en pressemeddelelse udsendt af Fængselsforbundet - en række beskyldninger mod medarbejdere i Fiskeristyrelsen.

En navngiven fiskerikontrollør, Thomas Hansen, blev blandt andet kaldt vaneforbryder og voldspsykopat, ligesom han også blev beskyldt for at udarbejde falske anmeldelser.

Ifølge pressemeddelelsen fra Fængselsforbundet udtrykker Thomas Hansen tilfredshed med, at fiskerforum.dk er blevet dømt:

- Det er en sejr for den gode tone i de skrivende medier. Der er trods alt en overlægger for, hvad man kan beskylde offentligt ansatte for, siger han.

Frisag på Facebook

Ebbe Hansen har kigget nærmere på dommen og præmisserne for afgørelsen ved byretten i Odense, og ejeren af fiskerforum.dk kan godt forstå, hvorfor netmediet bliver dømt:

- Den pågældende fisker kan ikke huske, at vi har haft noget med hinanden at gøre. Vi bliver løjet direkte op i ansigtet. Han forsøger at undsige os, siger Ebbe Hansen.

Ifølge Fængselsforbundets pressemeddelelse om sagen mente retten ikke, 'at det var dokumenteret, at det var fiskeren, som havde sendt indlægget til fiskerforum.dk':

- Så selv om, dommeren slog fast, at indlæggets indhold var ærekrænkende og strafbart, så blev han ikke dømt, hedder det i pressemeddelelsen.

Her bliver det videre fortalt, at fiskeren også klarede frisag i forhold til en kommentar på Facebook, hvor han blandt andet havde omtalt fiskerikontrolløren som en forbryder:

- Retten mente ikke, det var bevist, at fiskeren stod bag indlægget, til trods for at fiskeren både lagde navn og foto til kommentaren, hedder det i pressemeddelelsen fra Fængselsforbundet.

Annonce

'Vi vil gerne renses'

Ebbe Hansen vil nu forsøge at finde relevant dokumentation i mailkorrespondancer med den pågældende fisker, der i starten af 2020 skrev indlægget til fiskerforum.dk:

- Vi vil gerne renses i den her sag. Seks dagbøder på hver 2500 kroner er ikke en herregård, og man skal vælge sine kampe, men det her er irriterende at have klæbet på sig, siger Ebbe Hansen.

I pressemeddelelsen fra Fængselsforbundet bliver det forklaret, at fiskerikontrolløren i første omgang forsøgte at få sin arbejdsgiver til at indgive en politianmeldelse mod fiskeren, men Fiskeristyrelsen mente ikke, at der var grundlag for at gå videre med sagen.

Vi er blot budbringer. Det stiller nogle enormt store, presseetiske spørgsmål

Ebbe Hansen, ejer, fiskerforum.dk

Den beslutning var Fængselsforbundet uenig i, og derfor valgte forbundet i marts 2020 at anmelde fiskeren for overtrædelse af straffeloven:

- Der var tale om meget grove beskyldninger direkte rettet mod vores kollega i Fiskeristyrelsen. Så grove, at det ville medføre straffesag og afskedigelse, hvis beskyldningerne var sande. Det blev vi nødt til at gå videre med, siger René Larsen, forbundssekretær i Fængselsforbundet, der repræsenterer en vifte af faggrupper - inklusiv kontrollører i Fiskeristyrelsen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce