Annonce
Ringkøbing

Netflix vil filme ved vestkysten - vil du lægge sommerhus til?

Den amerikanske gigant indenfor film og tv-serier, Netflix, er lige nu på udkig efter et vestjysk sommerhus, der skal danne rammen om et familiedrama. Arkivfoto: John Randeris

Den amerikanske leverandør af film og tv-serier til hele verden, Netflix, er lige nu på udkig efter et vestjysk sommerhus, der skal danne rammen om et familiedrama. Optagelserne begynder i midten af marts.

Søndervig: Når du sidst på året bladrer gennem mulighederne for at finde en god tv-serie på Netflix, kommer du sikkert forbi "Christmas Women" - og måske du genkender rammen for fortællingen, for det er et hus i området omkring Søndervig.

Det er i hvert fald planen. Men det kræver, at den populære, amerikanske streamingtjeneste meget snart finder frem til det helt rette hus, for der skal siges "klar til optagelse" allerede torsdag 14. marts.

Kravet til huset er, at det skal ligge i klitterne, det må gerne være gammelt - måske med stråtag - og at der fra et eller flere vinduer er kig direkte ud over Vesterhavet.

Ronald Krapp, der er såkaldt location scout - altså én, der leder efter egnede lokationer - fortæller, at huset stort set kun skal bruges i forbindelse med optagelser under åben himmel, da de indendørs scener filmes i et studie i Ungarn.

- Vi har dog brug for en enkelt optagelse, der viser udsigten gennem et vindue inde i huset, siger Ronald Krapp, der netop har tilbragt to dage i Søndervig - dog uden at finde det helt rigtige sted.

Ronald Krapp oplyser videre, at produktionsselskabet selv medbringer alt nødvendigt udstyr - eksempelvis strøm og egne toiletter. Der bliver garanteret fuld forsikring, og ligeledes vil der blive udbetalt en daglig leje for brug af matriklen i optageperioden, der strækker sig over seks til otte dage i tiden fra 14. til 27. marts.

Annonce

Jeg kan ikke forestille mig noget meget bedre end en Netflix-serie, der når ud til et vist antal millioner seere

Per Høgh, kulturchef, Ringkøbing-Skjern Kommune
- Det er netop noget, der beviser, at vores filmsatsning gør en forskel. De netværk, der er ved at blive bygget op, de begynder nu at brede sig, siger filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, om interessen fra Netflix. Arfkivfoto: Morten Stricker

Giver noget synlighed

Da Dagbladet fortæller filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, om Netflix-interessen for at slå lejr på vestkysten, udbryder hun et, "det er jo fantastisk":

- Det er netop noget, der beviser, at vores filmsatsning gør en forskel. De netværk, der er ved at blive bygget op, de begynder nu at brede sig. Og at det allerede nu begynder at give noget synlighed, det er jo fantastisk, siger Rebecca Molders.

For tiden arbejdes der på to tv-serier af internationalt format og en biograffilm, der også skal udspille sig i Danmarks geografisk største kommune, men nu foretager Netflix altså en overhaling og lægger sig klart i front:

- Det er skønt. Netflix er jo et medie, der ekspanderer rigtig meget i de her år, tilføjer Rebecca Molders, der er sikker på, at det vil give turismen på vestkysten et boost, når der til december bliver blændet op for "Christmas Women"-serien.

En gammel hemmelighed

Handlingen i den kommende Netflix-serie foregår i huset i klitterne, hvor en familie på tværs af tre generationer samles for at holde jul:

- "Christmas Women" er et komediedrama med en snert af mystik, der relaterer til en gammel familiehemmelighed, siger Ronald Krapp.

Kulturchef i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh, reagerer på linje med Rebecca Molders, da Dagbladet præsenterer ham for nyheden:

- Det er jo en fantastisk mulighed. Det passer godt ind i vores vision om at være en filmdestination, og det her er en mulighed, som vi selvfølgelig vil gribe. Det er jo det her, vi gerne vil - nemlig vise vores natur og vores kvaliteter. Jeg kan ikke forestille mig noget meget bedre end en Netflix-serie, der når ud til et vist antal millioner seere, siger Per Høgh.

"Christmas Women" bliver en miniserie på tre afsnit, der hver varer 45 minutter, og selve produktionen er lagt i hænderne på det prisvindende, tyske selskab Sommerhaus Filmproduktion med afdelinger i Berlin, München og Ludwigsburg.

Rebecca Molders ser gerne, at kommunen bliver mellemled i kommunikationen. Så hvis du har et bud på et egnet sommerhus i klitterne, er det oplagt at kontakte den vestjyske filmmanager hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce