Annonce
Udland

Netflix' oscardrøm er reelt et kapløb om streamingkunder

Mike Blake/Reuters
To nominerede til Bedste Film er fra Netflix. Firmaet vi cementere sig på streamingmarkedet, mener analytiker.

En gangsterfilm om en mafia-håndlangers karriere op til 70'erne samt et drama om en familie, der forsøger at holde sammen, selv om ægteskabet går i stykker.

De to meget forskellige film er skabt af streamingtjenesten Netflix og er sammen med syv andre film nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Film.

Natten til mandag dansk tid bliver det afsløret, hvem der kan gå hjem med den fornemme filmpris. Og der er meget på spil for Netflix af to grunde, mener medieanalytiker Claus Bülow Christensen.

- Det giver ekstra kundeloyalitet, at der er nogle bestemte film af meget høj kvalitet, som kan vinde Oscars, og som kun kan ses på deres abonnement.

- Men det er næsten af endnu større betydning, at de kan tiltrække talent, fordi Netflix er ude i et meget voldsomt våbenkapløb med de andre streamingselskaber og store mediegiganter om det, siger han.

Det genererer stor anerkendelse at modtage en Oscar.

Får Netflix en pris i hovedkategorien for enten "The Irishman" eller "Marriage Story", bliver det nemmere at få nogle af de store Hollywood-navne med på fremtidige projekter, vurderer Claus Bülow Christensen.

- Netflix er dybt afhængig af at kunne sende os gode tv-serier og til tider også gode film, og for at kunne gøre det skal der være det rigtige Hollywood-talent.

- I min optik er det af højere betydning for Netflix at få en Oscar, at det dermed også cementerer sig som et kvalitetssted, siger medieanalytikere.

Med 24 nomineringer på tværs af kategorier er Netflix det firma, som har fået flest nomineringer i år. Selskabet har dog haft en svær entre ved de store prisuddelinger.

Nogle - herunder en lang række biografer - mener ikke, at streamingtjenester hører hjemme ved prisuddelinger, fordi tjenesterne typisk vil lancere filmen på deres egne platform, samtidig med at den spiller i biograferne.

Biograferne ønsker at have filmen eksklusivt i en periode, så seerne ikke siver andre steder hen.

Debatten, der især fik vind under sejlene ved sidste års oscarshow, er dog stilnet af. Det mener Ted Sarandos, der er kreativ direktør ved tjenesten.

- Det er svært at sidde her med 24 nomineringer på tværs af spillefilm, animationsfilm, dokumentarer, korte dokumentarer og sige, at der er en forudindtagethed mod streaming.

- Vi er virkelig begejstrede over, at akademiet har anerkendt kvaliteten af arbejdet alene for kvaliteten af arbejdet, har Ted Sarandos sagt i et interview med blandt andre New York Times.

Årets Netflix-film er ikke blandt favoritterne til at få statuetten for Bedste Film. Ved Golden Globe i januar fik "The Irishman" kun én pris trods 17 nomineringer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce