Annonce
Ringkøbing

Netflix opgiver at optage ny serie i Søndervig

Det kunne angiveligt have taget sig smukt ud på alverdens tv-skærme, hvis et nyt Netflix-drama kom til at udspille sig på kysten ved Søndervig. Men projektet er nu droppet, da det ikke har været muligt at finde det helt rette sommerhus til optagelserne, der skulle være startet i midten af marts. Foto: John Randeris

Fra midten af marts havde Netflix planer om at slå lejr i Søndervig, men da det ikke er lykkedes at finde det rette sommerhus til kulisse for et familiedrama, er vestkysten valgt fra.

Søndervig: Den amerikanske streamingtjeneste Netflix havde sat et stort kryds i kalenderen fra 14. marts og to uger frem for at skabe et familiedrama i Søndervig, men planerne er netop løbet ud i sandet.

Årsagen er den enkle, at det ikke har været muligt at finde et egnet sommerhus til optagelserne.

Ifølge manuskriptet skal dramaet udspille sig, når tre generationer samles i et gammelt sommerhus for at holde juleferie. På det seneste har flere huse været i spil i Søndervig, men Netflix har nu sagt fra på grund af for få kvadratmeter at gøre godt med:

- De kunne ikke se, at man kunne lave en illusion af, at huset var større. Det var størrelsen, der var udslagsgivende. Det er smadder ærgerligt, men vores sommerhuse har den størrelse, de har, siger filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders.

Udover plads til tre familier så Netflix også gerne, at det var et gammelt hus - gerne med stråtag - og at der fra et eller flere vinduer skulle være kig direkte ud over Vesterhavet.

De var meget forelskede i Søndervig, og de fik kigget på nogle rigtig gode bud, som de gerne ville gå videre med. Men Netflix har været inde at overrule - sommerhuset skulle være større

Rebecca Molders, filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune
Filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, er trods alt glad for, at de seneste ugers teamwork med den amerikanske streamingtjeneste Netflix og et tysk produktionsselskab har givet hende et endnu større netværk i branchen for film og tv-serier. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Forelsket i badebyen

Netflix havde på forhånd udliciteret opgaven til det tyske produktionsselskab Sommerhaus Filmproduktion, der i slutningen af januar sendte blandt andre instruktør, producer og fotograf til Søndervig for at se på muligheder i klitterne:

- De var meget forelskede i Søndervig, og de fik kigget på nogle rigtig gode bud, som de gerne ville gå videre med. Men Netflix har været inde at overrule - sommerhuset skulle være større, siger filmkonsulent Rebecca Molders.

Under besøget i januar tog de udsendte fra Tyskland en række billeder, der blandt andet dannede baggrund for at vurdere det visuelle indtryk fra den danske vestkyst:

- De har lagt sig fladt ned; de er vilde med Søndervig, landskabet og stemningen, og de har brugt megen tid og energi på det her. De er ærgerlige over, at de må gå med et alternativ, tilføjer Rebecca Molders.

Midt i sin egen ægrelse over, at projektet er kuldsejlet, glæder hun sig over interessen fra udlandet:

- De har fået en bedre fornemmelse af, hvad vi har at byde på, og det kan være, de kommer igen. De er i hvert fald meget velkomne.

Annonce

Omkring 80 kom med et bud

Interessen for at optage et familiedrama af internationalt format poppede pludseligt op, da en tysk mand ved navn Ronald Krapp 22. januar mødte ind på Dagbladets redaktion i Ringkøbing og præsenterede sig som "location scout from Netflix."

I to dage havde Ronald Krapp travet rundt i klitterne ved Søndervig i håb om at spotte et godt sommerhus, og da det umiddelbart ikke lykkedes, valgte han at søge hjælp på den lokale avis. Via kommunen kom budskabet bredt ud, og Rebecca Molders endte med at sidde med omkring 80 henvendelser.

Nu må filmkonsulenten så ud med et budskab om, at Netflix helt dropper Danmark i denne omgang:

- Sådan er det med nogle projekter. Man kan ikke vinde dem alle sammen. Det her er en branche, hvor man arbejder meget i cirkler, og det netværk, man får bredt ud, giver ringe i vandet. Det er en del af arbejdet at kunne præsentere vores område, og vi har meget at byde på, fastslår Rebecca Molders.

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce