Annonce
Ringkøbing

Net-slagteren Mr. Beef flytter fra 800 til 5000 kvadratmeter og skyder millioner i udvidelsen

Pebasbygningen på Thorsvej 12, der nu er lejet af Mr. Beef. Foto: Google Street
Ole Østberg har lejet Pebas-bygningen af 10-4-ejer Jens Kjeldsen, der for nylig købte fabrikken, der har stået tom i tre år. Her vil han investere adskillige millioner kroner, blandt andet i nyt udstyr.

RINGKØBING: Net-slagteren Mr. Beef hiver nu teltpælene op fra Vesterled 12, hvor virksomheden holder til nu, og flytter til nye lokaler i Ringkøbing.

Ifølge brancheorganet "Food Supply" har Mr. Beef-ejer Ole Østberg lejet den tidligere Pebas-bygning på Thorsvej 11 i byens østlige udkant. Bygningen har stået tom i tre år, siden Orkla flyttede sin produktion ud af Ringkøbing.

Bygningen blev for nylig købt af 10-4-ejer Jens Kjeldsen. Ifølge "Food Supply" havde Ole Østberg faktisk kig på den, men Jens Kjeldsen kom ham i forkøbet. Nu har Ole Østberg så i stedet lejet sig ind i den tidligere fabrik.

Annonce

Flytningen kommer næppe som den store overraskelse. Mr. Beef har haft kolossal succes de senere år med salg af kød på nettet. Corona-året 2020 - det seneste, hvorfra der foreligger et regnskab - sprængte således alle forventninger:

Målsætningen var at ramme 16 millioner i årsomsætning i 2020, men i stedet blev omsætningen på 33,9 millioner, svarende til en stigning på 298 procent i forhold til det forløbne år. Overskuddet efter skat steg tilsvarende fra 416.000 til 2,3 millioner kroner, en stigning på 465 procent.

Pladsmangel

Mr. Beef begyndte i lejede lokaler i Videbæk. Da Ole Østberg i 2019 blev kåret til ”Årets iværksætter” i Ringkøbing-Skjern Kommune, opfordrede DR-TV ham til at blive deltager i ”Løvens hule”, hvor iværksættere kæmper om at få et panel af investorer til at skyde penge i deres virksomheder.

Programmet gav Ole Østberg masser af positiv omtale, og to af investorerne skød penge ind i virksomheden, hvorefter salget strøg i vejret. Kort efter kom så den første corona-nedlukning, og siden er det hele bare vokset og vokset.

Ole Østberg, alias Mr. Beef, får nu meget bedre plads. Foto: Mr. Beef

I 2020 købte Ole Østberg en bygning på Vesterled i Ringkøbing, men pladsen blev hurtigt for trang. Da Dagbladet talte med ham for knap et år siden, havde han planer om at bygge en ny produktionshal på Vesterled på 1000 kvadratmeter.

Nu har han så i stedet valgt at leje sig ind på Thorsvej 11, hvor der er masser af plads.

Annonce

5000 kvadratmeter

Hvor Mr. Beef i dag råder over cirka 800 kvadratmeter på Vesterled 12, kommer virksomheden på Thorsvej til at råde over knap 5000 kvadratmeter.

Bygningen har en længere historie med fødevareproduktion. Fabrikken på Thorsvej var oprindeligt ejet af Pebas A/S, der blev stiftet i 1973, og siden blev en del af Kavli-koncernen. Virksomheden havde for nogle år siden 65 ansatte, og Kavli flyttede arbejdspladser til Ringkøbing.

I 2016 købte Orkla Foods Danmark O. Kavli A/S, men to år efter blev fabrikken lukket, og produktionen flyttet til Sverige.

Ifølge "Food Supply" er håndværkerne lige nu i gang med at indrette fabrikken til Mr. Beef's formål. En stor del af det udstyr, der nu står på Vesterled 12, bliver flyttet med til den anden ende byen, men Ole Østberg har også investeret i nye maskiner, blandt andet en laser-udskærer og en dybtrækker til vakuum-pakning. Der etableres også et kølerum på 800 kvadratmeter og 400 kvadratmeter til frost.

Ole Østberg anslår, at der skal investeres seks-syv millioner kroner i den nye fabrik, som forventes klar til produktion senest den 1. marts.

Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra Ole Østberg, men har ikke kunnet træffe ham her til morgen.Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Hvide Sande

Arbejdsulykke på skole: Sløjdlærer mistede det yderste af nogle fingre under arbejde med bordrundsav

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nu skal lejere betale for vand: Nyt udstyr til vandaflæsning bliver revet væk af sommerhusejere

Skjern

Ny DR-podcast går bag om den uhyggelige blodtapper-sag i Skjern: 'Syv sprøjter med blod'

Annonce