Annonce
Mad og drikke

Nem tømmermændsmad: Hangoverkartofler med karamelliserede løg

Foto: Skovdalnordic.com

Så er vi ved at være færdig med gløggen for denne gang. Nu hiver vi fat i 1. januars “salt-cravings” og går ind i et 2020 på gammeldags manér.

Hermed en let opskrift til dagen derpå, hvor hovedet kan virke tungt.

Jeg glæder mig til at lave mange flere opskrifter til jer med fokus på bæredygtige retter, vegetariske opskrifter og ikke mindst spring-over-hvor-gærdet-er-lavest-retter på den smagfulde måde.

Vi begynder med fire måder at lave løg på.

Opskrift

½ dl olivenolie

250 g mellemstore kartofler

2–3 små løg

2 fed hvidløg

1 spsk. paprika

½ spsk. spidskommen

1 spsk. sukker

1 tsk. hvid eddike eller æblecidereddike

½ spsk. flagesalt

Peber

Skræl og skær kartofler og løg i firkanter.

Hak hvidløg fint.

Varm en halv deciliter olie i en støbejernspande (eller stegepande).

Sæt på medium varme.

Tilsæt salt.

Når olien er varm, tilsæt da kartofler og lad dem stege i cirka 10-15 minutter.

Tilsæt løg og lad dem brune.

Steg videre i cirka 5-10 minutter og tilsæt derefter hvidløg.

Hæld eventuelt overskydende olie fra.

Tilsæt spidskommen, paprika, sukker og eddike. Vend godt rundt.

Steg, indtil kartoflerne er gyldenbrune, og løg er blevet karamelliseret.

Top eventuelt med friske krydderurter og flagesalt.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce