Annonce
Ringkøbing

Nekrolog: Man kan ikke skælde ud på fynsk…

Hans Ove Hansen ved et billede af Thorvald Stauning, som var statsminister i 1924-1926 og 1929-1942; i øvrigt den første socialdemokratiske statsminister i Danmark. Foto: Lars Kryger
For få dage siden døde Hans Ove Hansen pludselig i sit hjem i Skolevænget, 73 år gammel. Dermed sluttede et indholdsrigt og spændende liv - 34 år hos Ringkjøbing Amts Dagblad, 18 år hos HSH-Fabrikkerne i Lem og en række tillidshverv.

Ringkøbing: HANS OVE HANSEN: ”Nu kan jeg jo endelig blive medlem af efterlønsklubben og møde mine gamle kolleger fra Dagbladet. Og så har jeg meldt mig som frivillig i Medborgerhuset. Min kæreste har en kolonihave, og jeg vil gå til engelsk på aftenskole. Mit helbred er godt. Jeg er altid i godt humør. Jeg har et lyst sind, fordi jeg kommer fra Fyn. Man kan ikke skælde ud på fynsk”.

Denne særdeles positive melding kunne læses i et interview med tidligere typograf Hans Ove Hansen, Ringkøbing, da han for to år siden gik på pension efter en årrække som medarbejder og tillidsmand hos HSH i Lem.

For få dage siden døde Hans Ove Hansen pludselig i sit hjem i Skolevænget, 73 år gammel. Dermed sluttede et indholdsrigt og spændende liv - 34 år hos Ringkjøbing Amts Dagblad, 18 år hos HSH-Fabrikkerne i Lem og en række tillidshverv.

Annonce

Udvandring til Vestjylland

Hans Ove Hansen voksede op i et fattigt hjem med 10 børn i landsbyen Jordløse mellem Assens og Fåborg. Begge forældre var socialdemokrater, og ikke mindst hans mor gav ham den livsholdning, som han holdt fast ved til sin død.

Faderen døde, da Hans Ove var 15 år gammel. Og det betød, at drømmen om en real-eksamen ikke gik i opfyldelse. Han fik i stedet en læreplads som typograf på ”Vestfyns Avis” i Hårby. Her mødte han trykkeren Per Løager Thomsen fra Ringkøbing; og det var dette møde, som senere førte til Hans Ove Hansens ”udvandring” til Vestjylland.

Per Thomsen havde nemlig fået job i Ringkjøbing Amts Dagblads trykkeri, og på et tidspunkt manglede bladhusets en medarbejder i sætteriet. En telefonisk opfordring til Hans Ove Hansen resulterede i en ansøgning, og den 15. maj 1966 havde han sin første arbejdsdag på St. Blichersvej 5 i Ringkøbing. Den 1. juni 1993 blev han udnævnt til underfaktor. Alle i bladhuset husker Hans Ove som en dygtig fagmand og afholdt kollega.

Annonce

De lange armes tid…

Op gennem 1980’erne og 1990’erne gjorde den elektroniske udvikling mange typografiske stillinger overflødige - og medarbejderstaben i Dagbladets tekniske afdeling blev mindre og mindre. Ved én af de tilbagevendende nedskæringsrunder - ved udgangen af 1999 - mistede Hans Ove Hansen jobbet sammen med to kollegaer.

Han søgte ind hos HSH i Lem og kom til at montere gummi-rammer på facade-vinduerne. Det var en omvæltning af dimensioner. Og når han besøgte Dagbladet, drillede hans tidligere arbejdskammerater ham med, at armene nu nåede næste helt ned til gulvet…

Men det blev til 18 gode år i metal-branchen, så Hans Ove var en tilfreds mand, da han gik på pension.

Annonce

Tillids-hvervene

Gennem de godt 50 år i det vestjyske havde Hans Ove Hansen en række tillidshverv. I 1980 blev han formand for typografernes faglige klub på Dagbladet, som på dette tidspunkt havde 42 medlemmer.

På HSH var han tillidsmand i 10 år. Og han var medlem af Socialdemokratiets bestyrelse i Ringkøbing gennem 25 år. Gennem en årrække havde Ringkøbing IF glæde af hans indsats som ungdomstræner og holdleder. Og ved sin død var han medlem af Ringkøbing Boligforenings bestyrelse.

Annonce

Ikke tid til at være sur

Hans Ove Hansen havde sin forlovede, Aase, med til Ringkøbing. De blev gift og boede forskellige steder, bl.a. i Alkjærparken og i Skolevænget.


Jeg har en filosofi om ikke at bruge min tid på at være sur. Det er livet for kort til.

Hans Ove Hansen i interview for to år siden


I 2009 havde Hans Ove Hansen den sorg at miste Aase. I interviewet for to år siden sagde han blandt andet: ”Jeg foreslog, at jeg kunne gå på efterløn og være hjemme hos hende den sidste tid. Men hun sagde nej. Hun tænkte jo, at der kom en tid efter hende, hvor jeg ville have brug for et job. Det var hårdt. Men livet går videre. Jeg har en filosofi om ikke at bruge min tid på at være sur. Det er livet for kort til. Jeg har min datter og svigersøn og børnebørn her i byen, og det betyder meget for mig. Man begynder at tænke, at det ikke er godt at leve alene, så jeg har fundet en veninde. Vi har hver vores lejlighed, men bor sammen i weekenderne”.

Ved sin død efterlader Hans Ove Hansen datteren Anita, der er sygeplejerske i Ringkøbing, svigersønnen Claus, børnebørnene Alberta og Andrea - samt sønnen Jack, der er chauffør i Høje Tåstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce