Annonce
Mindeord

Nekrolog: Holger var en vaskeægte lun jyde

Annonce

Grønbjerg: Dagbladet har modtaget denne nekrolog over Holger Therkildsen, der på familiens vegne er skrevet af Grete Tange.

Holger Therkildsen var ingen anonym mand, men en mand, der var kendt og afholdt af alle. Han døde i fredags, 85 år gammel.

Holger var en vaskeægte lun jyde, der blev født på Hyldegården i Snejbjerg i en børneflok på fem. Han var på Landbrugsskole, og der traf han Kirsten, som var på husholdningsskole. Hun kom fra Viborg. De giftede sig og købte gården "Bakkehøj" i Abildå, hvor de fik deres livsværk.

Gården blev drevet med sortbrogede køer, og i fællesskab og med flid fik de deres gård til at blomstre. Han opdyrkede den sidste hede på gården og fulgte med i de nye tiltag, der kom igennem årene med markvanding, mejetærsker og andet.

Annonce

Abildå

Der var travlhed for dem begge, men der var dog altid tid til at dyrke fællesskabet med naboer, og i Abildå var de meget aktive. De deltog i alt, hvad der foregik i Forsamlingshuset såsom fester, dilettant og sport.

Der var hyggeligt i Abildå, og de bidrog altid. De har også selv holdt mange fester med den store familie og omgangskreds, som snart blev til gode venner. Til festerne blev der altid sunget, for Holger var en god sanger ligesom resten af familien. Han var meget gæstfri og gavmild, og så var han stabil. Da han blev 75, ville han også holde stor fest, for han troede ikke, at han blev 80. I det hele taget var han glad for hygge, god mad og traditioner.

Annonce

Grønbjerg

Efter mange år i Abildå, afstod de gården til sønnen Find og flyttede til Grønbjerg, hvor de byggede hus.

De faldt hurtigt godt til i Grønbjerg, og Holger påtog sig mange jobs i byen, Han var graver og kirketjener, bestyrede genbrugspladsen, sørgede for flagalleen, solgte kartofler i en bod. Dem havde han dyrket i Abildå. Han hjalp også gerne de enlige koner, for de skulle ikke have det hårde bøvl. Efter at han holdt op som graver, nød han stadig at give en hånd med på kirkegården, ligesom han fortsatte med at være en flittig kirkegænger.

Han var altid klar i arbejdstøjet, og det blev brugt med ukuelig livsglæde og positiv indstilling. Han blev hurtigt en værdsat og afholdt mand, som med smil og gemytlige kommentarer glædede mange; for som han sagde: en opgave er til for at blive ordnet.

Som tak for den fornemme indsats for Grønbjerg by, blev han tildelt Grønbjerg Vikingen. Helt fortjent.

Annonce

Familien

Holger Therkildsen var et særdeles godt eksempel for sine efterkommere, og han bevarede sit gode humør også i de seneste år, hvor han trods en stigende demens stadig kunne fortælle en god historie og var klar med et muntert svar.

Han og Kirsten fik fire børn, som alle bor i nærheden, og hver af dem fik tre børn. Børnebørnene har altid haft tætte relationer til deres bedsteforældre til stor glæde for Holger.

"For os børn, børnebørn og svigerbørn er det fantastisk, hvor meget I har stået igennem og nået sammen, og vi synes, at I er de bedste forældre, svigerforældre, bedste- og oldeforældre man kan forestille sig. Vi er stolte over at være jeres slægtninge". Sådan lød det sidst den store familie var samlet.

Holger efterleves af sin hustru Kirsten, samt børn, børnebørn og oldebørn.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nye sommerhusregler koster millioner: Det er en bombe under Vestjylland

Annonce