x
Annonce
Erhverv

Nej til automobil-forretning: Udvalg splittet om maskinhus-opførelse på Holmsland

De får ikke lov at udvide så meget, som de kunne ønske. Holdet bag salget og værksted hos Jørgen Jensen Automobiler: Fra venstre mekaniker Jesper J. Jensen, Jørgen Jensen, Søren Spåbæk Sundgaard og hans søn anton. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ejeren af Toftvej 4 vil gerne opføre et maskinhus og værksted på 755 kvadratmeter; flertal i teknik- og miljøudvalg vil kun sige god for værksted på 400 kvadratmeter.

HOLMSLAND: Teknik- og miljøudvalget var splittet på kryds og tværs, da det forleden skulle tage stilling til en ansøgning om opførelse af et maskinhus med værksted på adressen Toftvej 4 lige vest for Ringkøbing.

Ejeren af Toftvej 4 havde søgt tilladelse til at opføre et maskinhus og værksted på 755 kvadratmeter. Ifølge ansøger skulle bygningen anvendes til drift af landbrugsejendommen, der er på 3,6 hektar.

På ejendommen, hvor der er landbrugspligt, er der også en forretning - Jørgen Jensen Biler - med salg af brugte biler med tilhørende reparationsværksted.

Sagen går tilbage til 1995, da det daværende Ringkøbing Amtskommune gav ejeren tilladelse til salg af brugte biler på ejendommen. Siden er der på ejendommen givet afslag på flere udvidelser af virksomheden, der ligger i landzone, men også tilladelser til flere udvidelser.

I 2007 gav teknik- og miljøudvalget tilladelse til, at der kunne opføres et værksted på 423 kvadratmeter, men dette værksted er aldrig blevet opført.

Annonce

Ny ansøgning

I august 2019 søgte ejeren om tilladelse til at opføre 755 meter erhvervsbygning til bilfirmaet grundet pladsproblemer i det nuværende værksted og lager og behov for mere plads til maskiner, reservedele og opgavering af ejendommens maskiner til vedligehold af udearealer.

Ansøger oplyste, at hallen skulle bruges til opbevaring af forskelligt materiel, mens værkstedet hovedsageligt skulle bruges til servicering og opbygning af både.

Administrationen holdt derefter et møde med ejeren, hvor problemerne i forbindelse med tilladelsen til at udvide virksomheden blev drøftet.

Efterfølgende annullerede ansøgeren den oprindelige ansøgning; i stedet indsendte han en ny ansøgning på 755 kvadratmeter maskinhus og værksted på samme placering, men med anvendelse til driften af landbrugsejendommen.

Den var kommunen dog ikke begejstret for. Administrationen vurderede, at et maskinhus og værksted af denne størrelse ikke er nødvendigt for drift af landbruget; da tilladelsen fra 2007 fortsat er uudnyttet, kan der dog gives en tilladelse på til en udvidelse på 400 kvadratmeter til erhvervsvirksomheden.

Teknik- og miljøudvalget var splittet på spørgsmålet. Flertallet bestående af John G. Christensen (S), Ole Nyholm Knudsen (V), Irene Lund Pedersen (S) og Hans Pedersen (K) gik ind for afslaget på de 755 kvadratmeter, mens Svend Boye Thomsen (løsgænger) og Jørgen Byskov (DF) støttede ansøgningen, og Niels Rasmussen (SF) slet ikke ønskede at give tilladelse til nogen udvidelse.

Dagbladet har henvendt sig til Jørgen Jensen Automobiler for at få en kommentar til beslutningen, men her har man ingen kommentarer til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Virusekspert: Derfor er omstridt hestestævne den mest sandsynlige årsag til storsmitte i Herning

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce