Annonce
Navne

Nej tak til karaoke: Sidst, jeg gjorde det, røg vi ind i det værste uvejr

Sammen med sin hund, Ruchi, nyder 53-årige Christian Kjeldsen at gå lange tur ved havet syd for Hvide Sande. Privatfoto
Christian Kjeldsen, der er kommunikationschef ved Nordens største vandsportsfestival, Waterz, får nok at se til, når surfere og andet godtfolk om få dage indtager Hvide Sande for at nyde livet ved og på fjorden og havet.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der starter med, at min syv-årige golden retriever, Ruchi, sætter sin kolde snude mod min kind ved otte-tiden som tegn på, at hun vil have morgenmad.

Herefter hjemmelavet brunch, DR P8 Jazz på DAB radioen, en lang gåtur ved Sydmolen i Hvide Sande med hunden; sådan en seks-syv-otte kilometer hver vej. Derefter frokost hjemme med fisk fra Hvide Sande - favoritten er sild i alle afskygninger, fiskefilet eller fiskefrikadeller med laks og torsk.

Eftermiddagen går med at streame ugens politiske udsendelser fra BBC, CNN, TV 2 News og at se nogle afsnit af de serier, jeg følger med i på HBO eller Netflix.

Aftenen går med en kort gåtur med hunden og en time ved computeren for at gøre klar til den kommende uge. Helt alene og uden gæster.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE den fantastiske natur mellem fjorden og Vesterhavet - og en tur ved vandet begge steder. Måske en tur ud i Skjern Enge. Det område bliver en fantastisk nationalpark og et kæmpe aktiv for alle i kommunen.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR ... Vi overrender ikke hinanden, kirken og jeg. Det var til faster Edels begravelse tidligere på året. Det er desværre mest begravelser, min kirkegang har på agendaen i øjeblikket. Jeg er vel en gennemsnitlig dansk troende. Jeg kommer i kirken nogle gange om året - men typisk aldrig til højtiderne.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... Sidst, jeg gjorde det, var, da jeg var på tur med nogle venner på færgen mellem Hirtshals og Oslo. Da jeg havde afsluttet Frank Sinatras 'My Way', røg vi ind i det værste uvejr i mands minde. Så det vil jeg helt afholde mig fra.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG forsøge at booke nogle nætter på Sir Richard Bransons private ø, Necker Island. Eller hos hans gamle mor på det fantastiske hotel Kasbah Tamadot i Atlasbjergene i Marokko.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med madkunstneren Gordon Ramsay.

Jeg er god til at lave mad, og han er et af mine forbilleder. Jeg besøger hans restauranter i London jævnligt. Restaurant Gordon Ramsay er fabelagtig - men også Petrus og Heddon Street Kitchen er fabelagtige og til at betale. På sidstnævnte har de verdens bedste marinerede, spicy kyllingevinger.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL ... Jeg glæder mig vanvittigt til at formidle alle de fantastiske historier, Hvide Sande og resten af Ringkøbing-Skjern Kommune byder på til det største hold journalister nogensinde fra ind- og udland til Waterz.

Når vi så er færdige med Waterz og PWA World Cup i Hvide Sande, fortsætter vi med EM i Klitmøller frem til den 24. september. Så det bliver storytelling hver dag tre uger i træk. Det bliver fantastisk. Vi har et stærkt team og har det sjovt hele vejen igennem - så selv om det bliver hårdt, bliver der også plads til sjov og ballade og masser af grin.

Annonce

Det er desværre mest begravelser, min kirkegang har på agendaen i øjeblikket

Christian Kjeldsen, kommunikationschef, Hvide Sande

Christian Kjeldsen

ALDER: 53 år

PRIVAT: Single

PROFESSION: Kommunikationschef for Waterz

HJEMBY: Hvide Sande

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce