Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nej Isabella Arendt, du kan ikke bruge barnets tarv som undskyldning for dine ideologiske kampe

Anders Paabøl Christensen, Lokalformand Liberal Alliance - Privatfoto

Læserbrev: I Dagbladets debatsektion kunne man d. 23. juli læse Kristendemokraternes formand Isabella Arendt kritisere, at Regeringen og Folketinget i sidste uge afskaffede den 3 måneders refleksionsperiode i forbindelse med skilsmisse, som trådte i kraft sidste år.

I sit indlæg påstår Arendt, at børnene betaler prisen for den nylige lovændring. Den påstand står dog i skærende kontrast til selve årsagen til, at Regeringen og Folketinget har valgt at afskaffe refleksionsperioden, kort tid efter denne blev indført. Det er hverken ideologi eller økonomiske hensyn som ligger bag afskaffelsen, men derimod det faktum, at centrale aktører på området har gjort det klart, at refleksionsperioden gjorde mere skade end gavn, hvilket også understøttes af de høringssvar som er givet i forbindelse med behandlingen af lovforslaget, hvor væsentlige aktører som Landsforeningen Børn og Samvær, Red Barnet, Børns Vilkår, Mødrehjælpen m.fl. støtter forslaget.

Det kræver ikke den store fantasi at forestille sig, at der er potentiale for konfliktoptrapning, når mor og far tvinges til at forblive sammen i 3 måneder efter de begge har truffet beslutning om skilsmisse, især når de samtidig tvinges igennem et obligatorisk bureaukratisk forløb, også selvom de på forhånd var 100% afklarede med beslutningen. Det kan ikke være til nogens fordel, at trække en skilsmisse i langddrag, hvis der alligevel ikke er nogen mulighed for at redde ægteskabet. Det er desuden nok de færreste som træffer en beslutning om skilsmisse over natten, uden at have reflekteret over beslutningen, og dennes konsekvenser, overhovedet.
Med afskaffelsen af den tvungne refleksionsperiode fortsætter de eksisterende tilbud som eksempelvis digitale læringsforløb og rådgivningssamtaler, nu dog som frivillige tilbud. De kan så benyttes af dem som har behov for det, og de som ikke har behov tilbuddene tvinges ikke til at gennemgå dem.

Annonce

Isabella Arendts kritik kan derfor ikke undskyldes med barnets tarv, men må mere retteligt være et udtryk for ren og skær ideologi - at skilsmisse er et uacceptabelt onde, som skal bekæmpes - koste hvad det vil.

Den pågældende lovædring er, på trods af Arendts kritik, et fremragende eksempel på at regeringen, for én gangs skyld, forholdsvist hurtigt erkender en fejl og retter op på denne - at den refleksionsperiode man netop har indført for børnenes skyld, viser sig at have den modsatte effekt (på trods af at partier som LA allerede ved indførslen advarede om dette), og at man som en konsekvens af den netop opnåede viden hurtigt afskaffer tvangen og lader de eksisterende tilbud være det de skal være - frivillige.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Syv nye søer midt i byen: Milliondyr klimasikring af Ringkøbing er næsten færdig

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

40 år på Buller Frichs kuttere har ikke skræmt Niels Peder: Holder helbredet, bliver jeg ved, til jeg fylder 67

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: Sådan går det med coronasmitten i dit sogn lige nu - de to store byer er hårdest ramt

Skjern

Voldsom gårdbrand: Kvægfarm i flammer

Ringkøbing For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Ringkøbing-Skjern

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen vil fordele milliarder til hårdt ramte varmekunder

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat

Hilsen fra en gammel ringkøbingenser:  Udvikling, afvikling og kunsten at være glad for det, man har

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Ringkøbing-Skjern

Foreninger er ellevilde med at samle affald for penge og pølser - og ventelisten er lang

Annonce