Annonce
Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Claus Dalgaard-Hansen er sikker på, at Skjern-holdet vil kæmpe for de sidste 10 point, der er at spille om i slutspillet. Hvis Skjern skal kravle op blandt de to bedste og sikre sig en plads i semifinalerne, vil det kræve mindst 8 af 10 point, mener han. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Nederlag til Skjern Håndbold i første runde af slutspillet sætter holdet under pres for at sætte en sejrsstime sammen. For hvis man vil i semifinalen, kræver det nok mindst fire sejre i de sidste fem runder, mener holdets cheftræner.

SKJERN: Der er maksimalt råd til at miste point i én af de sidste fem kampe i slutspillet, hvis Skjern Håndbold vil i semifinalen. Skjern har 10 point tilbage at spille om, og man skal nok bruge otte-ni point, for at man kan sikre sig en plads blandt de to bedste i puljen og dermed en billet til DM-semifinalerne. Det mener Skjern-cheftræner Claus Dalgaard-Hansen.

Han lægger ikke skjul på, at Skjerns situation var bedre, inden man tog hul på slutspillet. For med et nederlag på seks mål hjemme mod TTH Holstebro i første runde er lokalrivalerne nu trukket tre point fra pointløse Skjern.

- Det havde været en kæmpe gevinst for os at vinde den her kamp. Det var en nøglekamp. Vi kunne næsten ikke have skrevet det bedre end at møde TTH Holstebro i første kamp, siger cheftræneren.

Annonce

Nu står Skjern i stedet i en situation, hvor man for alvor vil være presset, hvis man næste gang taber mod de forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold. Det medgiver Claus Dalgaard-Hansen. Men han tror på sit holds evner i slutspillet.

- Vi tror, vi kan tage de 10 point. Lige så længe der er puls, arbejder vi videre, lige så længe vi overhovedet kan, siger han.

Nederlaget på 33-27 mod TTH Holstebro faldt efter en første halvleg, hvor Skjerns forsvar holdt TTH Holstebros angreb i kort snor. Gæsterne scorede kun 14 gange, og Skjern-målmand Robin Haug hev syv redninger ud af den langærmede målmandstrikot. Alligevel var Skjern bagud med fire mål. For man formåede kun at score 10 gange på 30 minutter.

Back: Dårligt af mig

De fire bagspillere, man brugte i første halvleg, scorede samlet set fire mål på 11 forsøg. På venstre back brændte den islandske landsholdsspiller Elvar Örn Jónsson fire af sine fem forsøg før pausen.

- Det var dårligt af mig. Jeg fik gode chancer, som jeg plejer at score på, men sådan var det ikke i dag. Det må jeg bare arbejde med. Vi brændte generelt alt for meget. Mod så gode hold skal vi score på vores chancer, for ellers scorer de bare kontramål, sagde han lørdag efter kampen.

Sigtekornet var i første halvleg ikke helt rigtigt indstillet hos Skjerns islandske landsholdsspiller Elvar Örn Jónsson, men det blev bedre efter pausen. Arkivfoto: Ole Nielsen.

På højre back nettede Eivind Tangen en enkelt gang før pausen. Han brugte fire skud på at score det ene mål.

- Hvis vores foretrukne backs ikke scorer mere, bliver det svært for os. Så er det altid spørgsmålet, om det handler om manglende effektivitet fra deres side, eller at vi ikke skabte de rigtige chancer til dem. Men det burde jo have heddet fire eller fem mål på ni forsøg. Så havde vi allerede været godt på vej, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce

Snøre sækken mod Aalborg

Efter sidebyttet skruede de to backs da også lidt op for målscoringen. Elvar Örn Jónsson scorede to gange på to forsøg, mens den norske højre back ramte netmaskerne to ud af fire gange. Det var dog ikke nok til, at Skjern kunne hale ind på TTH Holstebro.


Vi tror, vi kan tage de 10 point. Lige så længe der er puls, arbejder vi videre, lige så længe vi overhovedet kan.

Claus Dalgaard-Hansen, cheftræner, Skjern Håndbold


Elvar Örn Jónsson peger på to hovedårsager til, at det ikke blev til point i den første slutspilskamp.

- Vi brændte alt for mange chancer, og vi lavede alt for mange tekniske fejl, siger backen.

HTH Herreligaen

Skjern Håndbold- TTH Holstebro 27-33 (10-14)

Målscorere Skjern Håndbold: René Rasmussen 5, Anders Eggert 5 (2), Eivind Tangen 3, Jonas Tidemand 3, Elvar Örn Jónsson 3, Jesper Konradsson 3, Bjarte Myrhol 3 og Jonathan Stenbäcken 2.

Målscorere TTH Holstebro: Odinn Rikhardsson 6, Aaron Mensing 6 (2), Allan Damgaard 5, Magnus Bramming 5 (4), Kay Smits 4, Christoffer Cichosz 3, Mathias Porsholdt 2 og Jonas Porup 2.

Straffekast: Skjern Håndbold 3 (2 mål), TTH Holstebro 6 (6 mål)

Udvisninger: Skjern syv, TTH Holstebro tre.

Tilskuere: Ingen i Skjern Bank Arena.

Efter nederlaget kalder Elvar Örn Jónsson det ”ekstremt vigtigt”, at man vinder den næste kamp, så man kan holde sig inde i duellen om semifinalepladserne. Både han og Claus Dalgaard-Hansen tror på muligheden for en sejr i Aalborg.

- Vi skal bare snøre sækken. Vi har været foran mod dem efter 55 minutter i begge sæsonens to tidligere opgør; så vi skal finde den snor, som vi ikke har kunnet finde de sidste gange, så vi kan snøre sækken. Jeg synes, at Aalborg står fint til os; vi har spillet gode kampe mod dem, og det må være nu, at vi snupper dem, siger Skjerns cheftræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce