Sport

Nedrykning hænger over hovedet den næste uge

En gruppe af Ringkøbing Håndbolds mest trofaste tilhængere havde en fest i starten af kampen, men nej hvor blev de skuffede, som kampen mod EH Aalborg skred frem. Foto: Søren Palmelund

Med det spil Ringkøbing Håndbold leverede i anden halvleg mod EH Aalborg, er det svært at se, hvordan Ringkøbing skal redde eksistensen i ligaen.

Ringkøbing: De troede på det i Ringkøbing Håndbold. Helt op til kampstart. I dagene op til bundkampen mod EH Aalborg var der optimisme, selvtillid, en følelse af at det nok skulle gå. Hverken spillere, trænere eller ledere var i panik.

Sådan var det også efter omkring 12 minutters spil. Ringkøbing førte 7-3. Alt var godt.

Og det var godt inde på banen. Ringkøbings forsvar stod solidt. Spillerne vandt de mange dueller mand mod mand, og når det kiksede, leverede Natasja Clausen endnu en gang flotte redninger i målet. I angrebet var spillet flydende, og Jane Mejlvang var flyvende.

Så der så ud til at være grund til at tro på, det hele nok skulle gå. At Ringkøbing ville slå EH Aalborg og dermed komme i nedrykningsspil, mens Aalborg skulle sendes ned i 1. division.

Men men men.

Kampen ændrede sig totalt. Til noget velkendt. For Ringkøbing fik større og større problemer med at score mål. Jo de scorede da fem mere i første halvleg, men det var som om, man kunne se, at Ringkøbing igen ville score for få mål.

Denne gang var årsagen, at Aalborg begyndte at dække lidt mere offensivt. En 5:1 var nok til at slå hjemmeholdet totalt ud af kurs.

Ringkøbing begyndte at blive fanget i blindgyder. Rytmen forsvandt. Spillet blev fyldt med et vanvittigt højt antal tekniske fejl - 20 - og det er altså vildt i en kamp i ligaen.

Så Ringkøbing gik i stå. Kontrafasen havde været ok i første halvleg, men den var intet mindre end elendig efter pausen med kun en enkelt scoring på syv muligheder. De fleste smidt væk på grund af de dyre fejl.

Aalborg var egentlig ikke meget bedre i starten af anden halvleg. Så selv om Ringkøbing kun scorede to mål, var de kun bagud 15-14.

Ringkøbings scoringskrise fortsatte. Tredje scoring kom efter 19 minutter. På det tidspunkt var det bare for sent. Aalborg havde bragt sig afgørende foran med 20-14 med 12 minutter igen.

Nederlaget på 25-17 var stygt. Men det var fortjent.

Og det var uventet for Ringkøbing Håndbold. Efter kampen gik spillerne nedslåede omkring som om, de ikke helt havde forstået, hvad det var, der var sket. Blikkene var tomme, og ikke mange havde lyst til at snakke. I stedet blev der søgt trøst hos deres nærmeste.

Men onsdag venter de barske realiteter.

For nedrykning er pludselig forfærdelig tæt på. I en hel uge kan Ringkøbing gå og spekulere på, hvordan de skal redde sig.

Det værste er, at de intet bestemmer selv.

For nederlaget sendte Ringkøbing ned på sidstepladsen med seks point for 25 kampe. Aalborg har syv point, og da nordjyderne er bedst indbyrdes efter uafgjort i den første kamp mellem de to hold, kan Aalborg tåle at stå pointmæssigt lige med Ringkøbing.

Kravet til Ringkøbing er således soleklart - man skal vinde i Skanderborg på onsdag.

Og det er ikke engang sikkert, det er nok. Aalborg skal samtidig tabe hjemme til Silkeborg/Voel KFUM.

Hvad der er mest realistisk, er ikke til at sige. Men Ringkøbing vinder i hvert fald ikke, hvis de leverer en indsats, der bare minder det mindste om anden halvleg mod Aalborg.

Det bliver en lang uge.

Ida Lagerbon er ved at hive trøjen af en Aalborg-spiller, men det endte med, at det var Ringkøbing, der blev klædt totalt af. Foto: Søren Palmelund
Michelle Brandstrup i knæ som symbol på, hun havde det meget svært i kampen mod Aalborg. Foto: Søren Palmelund
0/0
Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF

Tophistorier

Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds herrer op på andenpladsen

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Begge røde kort var helt i orden

Fodbold

RIF byder på fodboldstævne i pinsen

Ringkøbing IF

To røde kort, en brækket næse og nederlag på 3-0

Håndbold

Herrerne kan nå det - det kan damerne ikke

Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds damer er ude af topstriden