Hvide Sande

Nedgang til stranden i Søndervig bliver bedre

Sådan ser det terræntæppe ud, som fra påske gør det nemmere for folk at komme ned på stranden ved Søndervig. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune.
Nu bliver det nemmere for handicappede at komme ned på stranden ved Søndervig; nyt "terræntæppe" erstatter det gamle.

SØNDERVIG: Nu bliver det nemmere for handicappede at komme ned på stranden for enden af Badevej.

Teknik- og miljøudvalget har besluttet, at der skal bruges 300.000 kroner på et nyt "terræntæppe" i Søndervig.

Stranden neden for Badevej er et af de populæreste turistmål i Søndervig, og sammen med Hvide Sande Sydstrand et af de mest besøgte steder på Vestkysten, der danner rammen om mange forskellige aktiviteter.

Siden 2014 har der fra påske og til efterårsferien været udlagt et terræntæppe på den cirka 150 meter lange nedgang til stranden mod syd, hvilket har gjort det muligt for kørestolsbrugere og dårligt gående at få adgang til stranden.

Men det nuværende terræntæppe er slidt op, og kan ikke længere anvendes; derfor har kommunen måttet finde en anden løsning.

Kommunen anser nemlig adgangen til stranden ved Badevej for vanskelig for bevægelseshæmmede, og derfor er det nødvendigt at forbedre forholdene, også set i lyset af, at der i de sidste fire år har været et terræntæppe på stedet.

Et nyt tæppe

Det er lykkedes kommunen at finde en god erstatning; firmaet Rubæk & Co. laver nemlig et terræntæppe i miljøvenlig genbrugsplast, der formodes at have en noget længere levetid end det gamle "tæppe".

Prisen for terræntæppet er cirka 300.000 kroner, et beløb teknik- og miljøudvalget vil finde i anlægspuljen til forbedring af handicappedes tilgængelighed.

Målet er fortsat at lægge terræntæppet ud før påske og tage det hjem igen efter efterårsferien. Udvalget mener, at der ikke er idé i at lade det ligge ude hele året; dels på grund af risikoen for stormskader, dels fordi der vil blive udgifter til at grave det fri for sand.

I øvrigt har kommunen tidligere søgt Kystdirektoratet om dispensation for strandbeskyttelseslinjen i forhold til at etablere en handicapnedgang ved Vedersø Klit Strand.

I første omgang blev det til et afslag, som Naturklagenævnet siden har ændret til et ja. I mellemtiden har teknik- og miljøudvalget dog besluttet, at på grund af det store behov ved Søndervig, skal midlerne fra anlægspuljen bruges her.

Udlægning og indtagning vil koste 40.000 kroner om året.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Hvide Sande

Hvid varevogn efterlyst efter bilpåkørsel

Tophistorier

112

Tyv gik efter Y-stole

Hvide Sande

Hvide Sande går fremtiden i møde og anlægger ny kaj

Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

Hvide Sande

Roere slutter vintersæson af med rejsegilde