Annonce
Erhverv

Nederlag til utilfredse møllenaboer: Endnu en myndighed afviser klage over de to testmøller i Velling Mærsk

De to testmøller i Velling Mærsk bliver stående. Grundejerforeningen Stauning Vesterstrand har fået afvist den sidste af sine fem klager til myndighederne om projektet. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Miljø- og Fødevareklagenævnet har netop stadfæstet, at den VVM-tilladelse, der banede vejen for to omstridte forsøgsmøller i Velling Mærsk, var ok. Det var femte og sidste klage fra naboerne i Stauning Vesterstrand.

Stauning-Velling: Det er ikke lykkedes for sommerhusnaboerne i Stauning Vesterstrand til de to omdiskuterede testmøller i Velling Mærsk at få medhold i deres klage over VVM-tilladelsen for projektet.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har netop stadfæstet Miljøstyrelsens afgørelse fra januar 2019. Afgørelsen er endelig og kan ikke indbringes for andre administrative myndigheder, fremgår det af sagen.

Femte afvisning

Dermed er der faldet afgørelse i den femte og sidste klage fra sommerhusnaboerne, som nu har udtømt deres muligheder for at få møllerne fjernet.

Det er et nederlag, at de ikke har fået medhold i en eneste af deres deres klager til myndighederne.

- Men det kommer desværre ikke som den store overraskelse. Det er, som det er. Vi har gjort, hvad vi kunne, men det er op ad bakke. Ikke mindst, når man er i en kommune, som har den grundholdning til vindmøller, man har, og som ikke ser deler synspunkter, borgerne har, siger Jesper Broberg, som har siddet i det udvalg i Stauning Vesterstrands grundejerforening, som har kæmpet imod testmøllerne.

- Vi mener fortsat, at vi har ret i mange af vores synspunkter. Men nu har vi fået fem nærmest enslydende svar fra forskellige myndigheder, så nu er løbet kørt, erkender han.

Afgørelserne får dog hverken ham eller de andre grundejere til at synes godt om møllerne. Særligt håber Jesper Broberg nu på, at der bliver gjort noget ved lysgenerne om natten og om aftenen.

Hvis det sker, så begynder vi forfra. Det ser rædselsfuldt ud med de to møller. En tredje vil gøre det endnu værre.

Jesper Broberg, sommerhusejer

Hvis Velling Mærsk-møllerne fik radarstyret lys, som Vesterhav Syd og Nord-parkerne efter planen skal have det - og som der også kan blive tale om i Lem Kær, så vil det være en forbedring.

- For lyset er virkelig stærkt generende, fastslår sommerhusejeren.

Annonce

Klar til kampe igen

Og så krydser han fingre for, at der ikke kommer den tredje testmølle i Velling Mærsk, der på et tidspunkt blev åbnet en dør på klem for.

- Hvis det sker, så begynder vi forfra. Det ser rædselsfuldt ud med de to møller. En tredje vil gøre det endnu værre, siger han.

Jesper Broberg stor sympati for den kamp, som naboerne i Lem Kær har kæmpet imod de otte testmøller, der er politisk flertal for at opstillet som afløser for de nuværende møller.

- Jeg forstår deres fortvivlelse. Desværre kan jeg kun sige, at det også bliver op ad bakke for dem, lyder det fra møllenaboen i Stauning Vesterstrand.

Annonce

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce