Vestjylland

Ned med farten: Politiet ruller ud med laser og kamera i weekenden

Arkivfoto: Michael Nørgaard

Der skal kun en relativt lille fartforøgelse til at fordoble risikoen for en dødsulykke - derfor rykker politiet ud i den tætte efterårsferietrafik.

Midt- og Vestjylland: Hvis du har tendens til en lidt for tung speederfod, så er der god grund til at lette lidt på den i weekenden op til efterårsferien.

Der er naturligvis altid god grund til at sænke farten for at undgå ulykker, men fra fredag 12. oktober til søndag 14. oktober er der forøget risiko for at blive snuppet i en af politiets fartfælder.

Sammen med Rådet for Sikker Trafik gennemfører politiet op til efterårsferien en landsdækkende kampagne mod for høj fart på vejene.

Målet er de bilister, der er lidt for ivrige for at komme hurtigt af sted på ferien og derfor skruer op for farten - især på landevejene.

13 farlige km/t

Rådet for Sikker Trafik har atter stillet Sænk Farten-skilte op langs landeveje, og det er netop på disse vejstrækninger, at risikoen for uheld er størst - ikke mindst når farten bliver for høj.

Det oplever man også hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der er meget landevej her i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Man har undersøgt forholdene nærmere, og det viser sig, at hvis man øger hastigheden fra 80 til 93 kilometer i timen, så fordobler man risikoen for at ende i en dødsulykke, siger leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Jørgen Christensen.

Når man samtidig tænker på, at hver tredje bilist på landevejene i Ringkøbing-Skjern kører over de tilladte 80 kilometer i timen, så er der grund til, at politiet er opmærksomme, når trafikmængden øges i efterårsferien.

Derfor rykker man ud med hele paletten af foranstaltninger til at dæmpe farten - eller i hvert fald snuppe dem, der bryder færdselsloven:

- Det bliver med ATK-vogne, og vi har betjente ude med lasermålere, og så bruger vi de civile videobiler, siger Jørgen Christensen.

0/0
Vestjylland

Thorsminde sender teaser til vindmøllebranchen

Vestjylland

Genbrugsbutik kom solidt igennem første år: Men mangler frivillige

Vestjylland

Vild med vilje: - Man skal ikke forvente, at det ligner en friseret golfbane

Vestjylland

Satser på de firbenede: Vil lave festival for hunde

Vestjylland For abonnenter

Fåreavler blandt ulve: Myndighederne svigter os

Vestjylland

Fra musikdramatisk fortælling til international stjerne på kammermusikfestivalen

Vestjylland

Manden, der faldt i brønden: Jeg håber, jeg kommer til at gå igen, men det er der ingen, der kan love mig

Vestjylland

Nørre Vosborg fyldes med fortællinger for store og små

Vestjylland

Efter vellykket redningsaktion: Købmandsbutikken lukker i Nymindegab