Sport

NBA-mestre smider gigantisk føring i historisk comeback

Ezra Shaw/Ritzau Scanpix
Golden State Warriors førte med 31 point, men tabte alligevel til Los Angeles Clippers i NBA-slutspillet.

Golden State Warriors har vundet basketball-ligaen NBA de seneste to sæsoner og havde da også kurs mod at løse den første opgave i slutspillet.

Men det, der lignede en 2-0-føring i serien mod Los Angeles Clippers, er nu i stedet forvandlet til stillingen 1-1.

Tidligt tirsdag morgen dansk tid formøblede det sejrsvante hold således en kæmpe føring, inden det til sidst endte i et nederlag på 131-135 på hjemmebane.

Undervejs i tredje quarter førte Golden State med 31 point, men Los Angeles vendte sensationelt kampen på hovedet.

Med sejren leverede Los Angeles Clippers endda det største comeback nogensinde i et NBA-slutspil.

Den tidligere rekord stod helt tilbage fra 1989, da Los Angeles Lakers besejrede Seattle SuperSonics efter at have været bagud med 29 point.

Golden State havde vundet det første opgør med 121-104 i serien og øgede da også konstant føringen i den anden kamp.

Efter de to første quarters lød føringen på 73-50, og så burde al spænding være forduftet.

Omkring midtvejs i tredje quarter nåede føringen nye højder med 94-63, men så indledte Los Angeles det vanvittige comeback. Da perioden var slut, var forspringet reduceret til 108-94.

Udeholdet skabte i sidste quarter fuld balance ved 128-128. Men superstjernen Stephen Curry gav favoritten overhånden, da han med en trepointsscoring gjorde det til 131-128 med cirka et minut tilbage.

Det skulle dog blive hjemmeholdets sidste point, og ved at score kampens sidste syv point fuldendte Los Angeles Clippers det vilde comeback.

Nu er stillingen så 1-1 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe. Der er tale om første runde af slutspillet, som indledes med det, der svarer til ottendedelsfinaler.

Golden State har haft hjemmebane i de to første kampe. Nu har Clippers hjemmebane i tredje og fjerde kamp, hvoraf den første spilles på fredag. I en eventuelt syvende kamp har Golden State fordel af hjemmebane.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce