Navne

Naturvejleder elsker det vilde Vestjylland og drømmer om at gå i Darwins fodspor

Lyngvig Fyr har en stor plads i hjertet hos naturvejleder Sabine Jensen. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Sabine Jensen, der er naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum, er vild med Vestjylland - men hun drømmer om at rejse til Galapagos.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor jeg kan sove, til jeg vågner, hygge omkring et veldækket morgenbord med nybagte boller og blødkogte æg - den lille luksus, som man ikke har tid til i hverdagene.

Der ud over er søndag familietid, hvor vi enten er sammen om et projekt hjemme eller tager på udflugt sammen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE naturen og landskabet - og et af de steder, der er på min favoritliste, er Lyngvig Fyr. Vesterhavet, vinden, klitterne, lyset - alt er så råt, vildt og smukt og helt unikt for Vestjylland.

Udsigten fra toppen af Lyngvig Fyr er så imponerende, med både udsyn til Ringkøbing Fjord og Vesterhavet og de smukke mønstre i klitheden, der er menneskeskabte stisystemer, er det rene naturkunst.

Efter turen op i fyret og ned til havet, så er man blevet blæst godt igennem og har fået røde kinder, og så er det tid til at åbne kaffekurven.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i januar, da min venindes dreng skulle døbes. Ellers er jeg kun i kirke ved juletid.

Jeg ved, at kirken betyder meget her i Vestjylland, og det respekterer jeg, men privat er jeg ikke troende, blot stor tilhænger af de kristne traditioner, der er med til at forme den danske kultur.

Jeg betaler med glæde min kirkeskat, fordi jeg blandt andet ønsker at bevare de smukke, danske kirker i landskabet.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ VILLE JEG NOK VÆLGE en sang blandt mine barndoms musikere, som Kim Larsen, tv2, Lis Sørensen og Rocazino. Jeg ville skråle højt, for jeg elsker at synge.

Jeg har sunget i kirkekor, sunget i band og optrådt i hovedroller i musicals, men desværre er den eneste form for sang, jeg praktiserer nu om dage, børnesange med min datter. Måske skal den her lille udfordring være anledning til at begynde at synge igen.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG helt klart tage til Galapagos og gå i Darwins fodspor. Jeg drømmer om at opleve områdets helt unikke arter og se noget af det smukkeste og mest uberørte dyre- og planteliv på vores planet.

En sådan rejse har jeg drømt om i næsten 20 år, siden jeg læste biologi på seminariet og blev fortryllet af Darwins beretninger om finker, havleguaner, kæmpe landskildpadder og meget andet.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med den danske musiker Tina Dickow. Hun er en sand kunstner inden for lyrik og musik, og hun har i sine sange sat ord på så meget af det, der har rørt sig i mit følelsesliv - både, når det gælder glæde, sorg og kærlighed.

Hun er et inspirerende menneske og dybt passioneret indenfor musikkens verden. Hende ville jeg virkelig gerne møde og lære bedre af kende.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL en dejlig varieret hverdag som naturvejleder, hvor jeg både skal stå for en kajaktur på Skjern Å, en tur om Vestjyllands Rakkere, et spis-naturen arrangement med en børnehave, en vandretur om bier og bestøvning samt afholdelse af kursus for frivillige formidlere.

Jeg vil nyde at være ude, og så vil jeg suge det sidste ud af sommeren.

Jeg ved, at kirken betyder meget her i Vestjylland, og det respekterer jeg, men privat er jeg ikke troende

Sabine Jensen, naturvejleder, Ringkøbing-Skjern Museum

Sabine Jensen

ALDER: 44 år

PRIVAT: Kæreste med René, der er selvstændig murer - parret har datteren Anemone på otte år.

PROFESSION: Uddannet lærer - arbejder som naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum.

HJEMBY: Født og opvokset i Hillerød - siden 2005 bosat i Skjern.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Mest læste

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce