Annonce
Navne

Naturvejleder elsker det vilde Vestjylland og drømmer om at gå i Darwins fodspor

Lyngvig Fyr har en stor plads i hjertet hos naturvejleder Sabine Jensen. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Sabine Jensen, der er naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum, er vild med Vestjylland - men hun drømmer om at rejse til Galapagos.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor jeg kan sove, til jeg vågner, hygge omkring et veldækket morgenbord med nybagte boller og blødkogte æg - den lille luksus, som man ikke har tid til i hverdagene.

Der ud over er søndag familietid, hvor vi enten er sammen om et projekt hjemme eller tager på udflugt sammen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE naturen og landskabet - og et af de steder, der er på min favoritliste, er Lyngvig Fyr. Vesterhavet, vinden, klitterne, lyset - alt er så råt, vildt og smukt og helt unikt for Vestjylland.

Udsigten fra toppen af Lyngvig Fyr er så imponerende, med både udsyn til Ringkøbing Fjord og Vesterhavet og de smukke mønstre i klitheden, der er menneskeskabte stisystemer, er det rene naturkunst.

Efter turen op i fyret og ned til havet, så er man blevet blæst godt igennem og har fået røde kinder, og så er det tid til at åbne kaffekurven.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i januar, da min venindes dreng skulle døbes. Ellers er jeg kun i kirke ved juletid.

Jeg ved, at kirken betyder meget her i Vestjylland, og det respekterer jeg, men privat er jeg ikke troende, blot stor tilhænger af de kristne traditioner, der er med til at forme den danske kultur.

Jeg betaler med glæde min kirkeskat, fordi jeg blandt andet ønsker at bevare de smukke, danske kirker i landskabet.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ VILLE JEG NOK VÆLGE en sang blandt mine barndoms musikere, som Kim Larsen, tv2, Lis Sørensen og Rocazino. Jeg ville skråle højt, for jeg elsker at synge.

Jeg har sunget i kirkekor, sunget i band og optrådt i hovedroller i musicals, men desværre er den eneste form for sang, jeg praktiserer nu om dage, børnesange med min datter. Måske skal den her lille udfordring være anledning til at begynde at synge igen.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG helt klart tage til Galapagos og gå i Darwins fodspor. Jeg drømmer om at opleve områdets helt unikke arter og se noget af det smukkeste og mest uberørte dyre- og planteliv på vores planet.

En sådan rejse har jeg drømt om i næsten 20 år, siden jeg læste biologi på seminariet og blev fortryllet af Darwins beretninger om finker, havleguaner, kæmpe landskildpadder og meget andet.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med den danske musiker Tina Dickow. Hun er en sand kunstner inden for lyrik og musik, og hun har i sine sange sat ord på så meget af det, der har rørt sig i mit følelsesliv - både, når det gælder glæde, sorg og kærlighed.

Hun er et inspirerende menneske og dybt passioneret indenfor musikkens verden. Hende ville jeg virkelig gerne møde og lære bedre af kende.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL en dejlig varieret hverdag som naturvejleder, hvor jeg både skal stå for en kajaktur på Skjern Å, en tur om Vestjyllands Rakkere, et spis-naturen arrangement med en børnehave, en vandretur om bier og bestøvning samt afholdelse af kursus for frivillige formidlere.

Jeg vil nyde at være ude, og så vil jeg suge det sidste ud af sommeren.

Annonce

Jeg ved, at kirken betyder meget her i Vestjylland, og det respekterer jeg, men privat er jeg ikke troende

Sabine Jensen, naturvejleder, Ringkøbing-Skjern Museum

Sabine Jensen

ALDER: 44 år

PRIVAT: Kæreste med René, der er selvstændig murer - parret har datteren Anemone på otte år.

PROFESSION: Uddannet lærer - arbejder som naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum.

HJEMBY: Født og opvokset i Hillerød - siden 2005 bosat i Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce