Annonce
Ringkøbing-Skjern

Naturkraft vil have flere unge gæster: Gymnasieelever udforskede parken for at udvikle nye trækplastre

Gymnasieelever fra HTX i Skjern har i denne uge besøgt Naturkraft for undersøge, hvordan oplevelsesparken bliver federe for unge i alderen 15 til 20 år. Her er det Benjamin Sørensen og Cecilia Fisher, som bliver blæst igennem i vindmaskinen.Foto: Johan Gadegaard
Børnefamilier har fået mest fokus, men nu vil Naturkraft også sætte lup på unge i gymnasiealderen. Omtrent 50 gymnasieelever er i denne uge kommet med idéer, der spænder over alt fra kunstige vesterhavsbølger til offroadkørsel på segway.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Man kunne godt erstatte noget af stolpebanen med noget andet. Den er ret lang!

Benjamin Sørensen og de fire andre unge i gruppen har lige gået på træpæle i Naturkraft. Han og de andre er på ekspedition i parken med en klar mission i bagagen: Flere mellem 15 og 20 år skal besøge stedet, og de skal have det sjovere, når de er der.

Rundt regnet 50 elever i 1. g på HTX Skjern har i denne uge besøgt Naturkraft. Torsdag var det så blandt andre Benjamin Sørensens tur. Undervejs vandrede han og kammeraterne rundt for at finde på både store og små idéer til, hvad der kunne peppe parken lidt op.

Måske kunne området med træstolpe-trappen danne udgangspunkt for en Tarzanbane. Måske kunne man lave armgang over stolperne, så de mindre børn kunne gå, og de unge kunne svinge sig i armene og dermed få brugt kroppen lidt mere.

Annonce

Idéer inden for og uden for arenaen

Femmandsgruppen tænker højt, mens de trasker rundt. Oppustelige bolde, som mennesker kan gå rundt i, kunne sættes i søen, så vandet blev en aktivitet inde i arenaen. Man kunne udvide svævebanen, så den blev hurtigere. De unge snakker om idéer og alt det, de ser, mens de begiver sig op på volden. Her spejder de ud over området, Naturkraft har uden for arenaen.

Landskabet uden for volden får idéerne til at gro. Foto: Johan Gadegaard

Man kunne godt bruge vandløbene til at sejle i kajak eller dyrke stand up paddle, mener gruppen. Og så er det, de lægger mærke til noget, der ligner en halvø. Det ser ud, som om en bil har kørt i kanten. Sporene skaber noget, der kunne være en offroadbane. Så skyder idéen op. Man kunne lave en bane til segways.

Hvis svævebanen skulle passe til teenagere, skulle den gerne være lidt længere og lidt hurtigere. Foto: Johan Gadegaard

Fordi banen er udendørs på græsunderlag, udfordrer banen dem, der har prøvet at køre segway, for banen ændrer sig med vind og vejr. Samtidig er segways noget for nybegyndere, fordi det ikke tager længe at lære at køre på en segway.

Sådan går de torsdag formiddag og udvikler i fællesskab og udveksler strøtanker.

Annonce

Masser idéer med hjem

Dagen efter står Benjamin Sørensen og gruppekammeraterne Cecilia Fisher, Peter Dammark, Magnus Hansen og Andreas Grosmann så klar til at præsentere idéen for Naturkraft. Snart er det andre gruppers tur til at foreslå alt fra kajaksejlads i vandløbene udenom arenaen til en paintballbane eller et anlæg, som kan skabe bølger.

Vandkikkerten stødte de unge på lidt tilfældigt, men de skulle hurtigt ud at se, hvad vandet egentlig gemte på. Foto: Johan Gadegaard

I et bølgeanlæg, der skal skabe en slags kunstigt Vesterhav, kan man kan øve sig i at surfe, eller man kan ved at skrue op for vindhastigheden mærke, hvor hurtigt bølgerne bliver store, og hvor svært det kan være at manøvrere på et SUP-board eller i en kajak, når bølgerne tager til.

Inden for kan man lege samfundsbygger. For hvor mange byer, hvor mange mennesker, hvor meget landbrug, og hvor meget natur kan man have, før klimaet bliver i ubalance, og isen smelter? Foto: Johan Gadegaard

Forslagene og de unges engagement i opgaven skaber glæde hos Naturkrafts Mads Reenberg. Succeskriteriet var at få de unges egne bud på, hvad der kunne få dem til at have det sjovere i parken. Og nu har han og kollegaerne noget at arbejde videre med.

- Jeg havde ikke tænkt over idéen med kunstige bølger for eksempel. Det kunne være ret cool. Der er meget spændende i det. Og så er der også nogle idéer, jeg har tænkt over, som de unge uopfordret har bekræftet ved at sige, at kajakker eller SUP-boards kunne være fede. Jeg er ret overbevist om at noget som SUP-boards og kajakker vil være noget, vil vi kunne køre i løbet af den næste sæson. Det vil jeg helt sikkert arbejde på, siger formidleren fra Naturkraft Mads Reenberg.

Annonce

Teenagere bliver ikke kernekunder

Parken har mest af alt fokuseret på børnefamilier og de ældre voksne, fortæller han. Nu er tiden så kommet til, at man også skaber flere ting, der gør parken interessant for teenagere.

Naturkraft har tidligere meldt ud, at det hidtidige besøgstal på omtrent 40.000 ikke levede op til det, man havde håbet. I den henseende vil en større popularitet hos de unge kunne hjælpe, men det er nu ikke lige med det sigte, at man har sagt ja til, at HTX-eleverne kunne komme med forslag.


Jeg havde ikke tænkt over idéen med kunstige bølger for eksempel. Det kunne være ret cool. Der er meget spændende i det. Og så er der også nogle idéer, jeg har tænkt over, som de unge uopfordret har bekræftet ved at sige, at kajakker eller SUP-boards kunne være fede.

Mads Reenberg , formidler, Naturkraft


Mads Reenberg tror, at børnefamilierne altid vil være dem, man har størst held med at tiltrække, fordi parker ofte taler til den målgruppe. Så når man nu øger fokusset på de unge, er det ikke, fordi man regner med, de bliver en ny hovedgruppe af gæster, eller at de unge på eget initiativ arrangerer mange udflugter til Naturkraft.

Ventetiden føltes lang, så Cecilia Fisher og kammeraterne måtte til sidst selv stoppe de roterende ord. Sætningen blev: ”Visse mennesker burde måske undgå at regulere hybenrosen.” Foto: Johan Gadegaard

Målet er i stedet, at de teenagere, som er med på familietur, i højere grad får noget, der taler til dem, ligesom de mindre børn har noget, der er skræddersyet til den aldersgruppe.

- Det er nok ikke med den gruppe, at vi tænker, at vi spinder guld, for uanset hvad er det nok ikke et sted, hvor teenagere valfarter til. Men vi kunne godt tænke os, at når man kommer som familie, synes alle, det er fedt, siger Mads Reenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Virksomhed med vestjyske rødder og fabrik i Lem tiltrækker kæmpe investering

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre anbefalinger: Sådan får man udenlandske arbejdere til at slå sig ned i Vestjylland

Skjern Håndbold

Mathias Gidsel kan få debut på A-landsholdet: Tre spillere med Skjern-relation skal spille Danmark til EM

Annonce