Annonce
Ringkøbing

Naturkraft: Trængte insekter som vilde bier og sommerfugle får en hjælpende hånd

Delprojekter i Naturkraft Ringkøbing skal hjælpe biodiversiteten. Foto: Bjørn Ellermand
Naturkraft bliver ikke kun en oplevelse for de besøgende – området vil også bidrage til bedre forhold for biodiversiteten. Blandt andet gennem et projekt støttet af Hedeselskabet.
Annonce

Ringkøbing: Når Naturkraft åbner i juni 2020 kan de besøgende forvente sig en naturoplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Oplevelsesparken vil nemlig ikke bare formidle den vestjyske natur, vise hvordan mennesket har påvirket naturen og give adgang til at opleve Vestjylland i komprimeret form. Attraktionen arbejder også på andre projekter i den offentligt tilgængelige område udenfor parkens ringvolde. Et af projekterne skal fremme betingelserne for trængte insekter, især sommerfugle og vilde bier.

- Med dette projekt ønsker vi at udvikle det tidligere landbrugsareal til et område med meget mere biologisk variation og dermed nye levesteder for dyr og planter. Sammen med Naturkraft-parken vil den rekreative værdi blive hævet betydeligt, siger Jørgen Lund Møller, der er formidlings- og oplevelseschef i Naturkraft, i en pressemeddelelse.

Målgruppen er de truede insektbestande i sig selv og dermed også de økosystemtjenester, de leverer i. Men derudover er ambitionen også, at det skal være et sted at gå på opdagelse for især børn og unge samt skoleelever i forbindelse med Naturkrafts skoletjeneste.

Hedeselskabet har valgt at støtte projektet med 300.000 kroner, og udviklingen om projektet sker i samarbejde med Hedeselskabets datterselskab, Hede Danmark, som også har tilplantet selve besøgsområdet.

- Naturen er på mange måder under pres, og derfor er vores kendskab og relation til naturen helt afgørende. Det er svært at passe på noget, man ikke kender. Naturkraft påtager sig en alvorlig formidling men med en legende tilgang. Derudover arbejder de også på projekter, som ikke er direkte målrettet de besøgende, men som handler om at passe på naturen. Det ville vi gerne støtte, siger Christian Bogh, kommunikationsdirektør i Hedeselskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce