Annonce
Ringkøbing

Naturkraft prøver nyt: I luften med podcast til børn

I Naturkrafts podcast besøger Hugo Hugorm og Tanja Tingfinder blandt andet en fiskehandler i København til en snak om "fisk fanget flinkt". Pressefoto.
Som noget nyt har Naturkraft lanceret en podcast for at nå ud til flere børn med budskaber om natur og klima.

Ringkøbing: - Naturen lukker jo ikke ned, selvom coronaen har lukket meget af samfundet ned. Derfor udgiver vi nu en podcast om natur og klima, som tager udgangspunkt i børnenes daglige undren og udfordringer med at passe på naturen, siger Susanne Hermansen, formidlings- og læringschef fra Naturkraft.

Podcasten hedder Børnenes Klimaklub og handler om otte-årige Hugo Møller Stets og Tanja Kjeldgaard, som i podcasten hedder Hugo Hugorm og Tanja Tingfinder.

Sammen besøger de forskellige personer, der kan hjælpe med at forstå, hvordan man til hverdag kan passe bedre på naturen og klimaet.

- Det har været vigtigt for os at lave noget med, af og for børn. Podcasten skal være i børnehøjde - og det er den med Hugo som vært, siger Susanne Hermansen.

Et af Naturkrafts formål er, ifølge formidlingschefen, at nå bredt ud med budskaberne om klima og natur. Derfor har Naturkraft tidligere udgivet en serie små film, de arbejder på undervisningsforløb til skoleklasser og udgiver nu også en podcast, så børn, der er nysgerrige på naturen, kan blive endnu mere nysgerrige.


Det har været vigtigt for os at lave noget med, af og for børn. Podcasten skal være i børnehøjde - og det er den med Hugo som vært.

Susanne Hermansen, formidlings- og læringschef Naturkraft


Annonce

Københavnsk naturnysgerrighed

Når man tænder podcasten, bliver det hurtigt afsløret, at den ikke er optaget hverken i Naturkraft eller i lokalområdet. De to værter er fra København og besøger steder og personer på Sjælland.

- Vi ville sætte de store spørgsmål i spil for børnene. Det er Hugo god til - og han bor så på Sjælland. De skulle selvfølgelig have været mere rundt i landet, men det har ikke været muligt på grund af corona, siger Susanne Hermansen og tilføjer:

- Det her er et forsøg på at prøve noget nyt og nå længere ud - og så følger vi, hvordan det udvikler sig.

I podcasten kan man lytte med, når Børnenes Klimaklub undersøger, hvordan vi får flere træer, der kan spise varmen (CO2), hvordan vi undgår at havet drukner i plastik, hvordan vi får klimavenlige computere og hvordan vi hjælper bierne med mere mad.

Podcasten er produceret af selskabet Rakkerpak for Naturkraft og findes, hvor man ellers plejer at finde podcasts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Annonce