Annonce
Ringkøbing

Naturkraft holder vejret: Tror fortsat på åbning til juni

Naturkrafts administrerende direktør Peter Sand tror fortsat, at det kan lade sig gøre at åbne attraktionen den 4. juni. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der er fortsat ikke udstedt forbud mod, at attraktioner kan holde åbent. Derfor satser Naturkraft-direktør Peter Sand fortsat på, at Ringkøbings kommende turistattraktion kan slå dørene op den 4. juni.
Annonce

Ringkøbing: Tivoli har lige udskudt sin officielle sæsonåbning til den 10. maj. Legoland har været ude og spørge efter konkrete retningslinjer for, hvordan man kan håndtere gæster i parken under de nuværende corona-restriktioner.

Og i Vestjylland går Naturkraft-direktør Peter Sand fortsat efter at kunne invitere gæster indenfor til den planlagte åbningsdato 4. juni.

- Som det ser ud lige nu, er der ikke udstedt påbud til attraktioner om at lukke. Man skal selvfølgelig overholde myndighedernes retningslinjer. Men gør man det, kan man godt holde åbent. Derfor arbejder vi fortsat benhårdt på at kunne åbne til juni, siger Peter Sand.

- Der forsamlingsforbud for de store begivenheder som festivalerne. Men det gælder ikke en attraktion som vores. Derfor sidder vi med scenarier for, hvad vi gør, hvis vi må lukke 10 personer ind, 50, 100 og så videre. Det betyder, at vi er forberedt, lyder det fra direktøren.

Annonce

Mere åbning

Han holder dog samtidig vejret. Da statsministeren på sit pressemøde tidligere på ugen varslede en genåbning af skoler og daginstitutioner efter påske, forlængede hun samtidig forsamlingsforbuddet for flere end ti personer frem til den 10. maj. Det har skabt forhåbinger om, at det også er datoen for en yderligere åbning af det coronalukkede samfund - også hos Peter Sand.

- Det er klart, at vores åbning kan blive udfordret, hvis det skulle ende med yderligere restriktioner. Så kan vi blive tvunget til at udskyde. Men lige nu er det ikke et scenarie, vi opererer med, siger han.

Annonce

Træning er udskudt

Arbejdet med færdiggørelsen af Naturkraft skrider frem helt efter planen. Og faktisk betyder corona-krisen, at der er meget få forstyrrelser. Ligesom den nyansatte kok og butikslederen har meget let ved at komme i kontakt med de mennesker, de skal lave leverandør-aftaler med. Cheferne sidder nemlig selv og tager telefonerne rundt omkring.

Et konkret bump på vejen oplever Naturkraft dog lige nu. De omkring 100 timelønnede, som netop nu skulle have været samlet til oplæring i deres kommende arbejde, har fået udskudt samlingen på ubestemt tid.

Naturkraft ventes at tiltrække op mod 280.000 gæster om året til det indendørs og udendørs oplevelsesmekka, som har naturens kræfter som omdrejningspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Erhvervsråd presser på for lyntestcenter i Skjern – kommune og region forhandler om placering af mobile testenheder

Annonce