Annonce
Ringkøbing

Naturkraft er på jagt efter 100 timelønnede og én chef

Naturkraft skal stå klar til åbning den 4. juni næste år. Her skal skal de 100 unge fritidsjobbere også være på plads. Visualisering: Naturkraft

Det kommende oplevelsescenter Naturkraft går nu i gang med at søge efter bunkevis af nye medarbejdere. Chefgruppen skal udvides med et nyt medlem, og så skal der findes ikke mindre end 100 unge mennesker til at arbejde i parken.

Ringkøbing: Med præcis et halvt år til første åbningsdag står Naturkrafts nyudnævnte HR- og udviklingschef, Susanne Hermansen, med en gigantisk opgave.

Hun skal nemlig i gang med at rekruttere omkring 100 timelønnede medarbejdere, som skal være klar til at gå på arbejde i det kommende oplevelsescenter fra juni. Samtidig skal ledergruppen udvides med en kommerciel chef, og den faste stab skal vokse fra de nuværende 12 til i alt 24 ansatte.

Når man skal ansætte så mange nye folk på én gang, så er det afgørende, at tingene bliver sat i system. Derfor skal selv de 100 timelønnede fritidsmedarbejdere sende en skriftlig ansøgning til Naturkraft. De bedste kandidater bliver inviteret til samtaler, og de udvalgte skal efterfølgende deltage i en slags træningslejr, hvor de bliver lært op til at løse de mange opgaver, der venter dem i den kommende turistattraktion.

- For det første skal vores nye medarbejdere være smilende. Det er en fordel at kunne tale tysk. Og så skal de have lyst til at være en del af Naturkraft-holdet, fortæller Susanne Hermansen.

De unge medarbejdere skal nemlig kunne meget andet end sælge billetter og vise vej til toiletterne. De skal også kunne underholde gæsterne, sende dem ud på ekspeditioner i parken og kende svarene på de mange spørgsmål om naturens kræfter, som et besøg helt sikkert vil udløse.

- Vores mål er at skabe en fantastisk arbejdsplads, men også give de unge et job, som er godt at have på CV'et, når de skal videre. Det skal være et kvalitetsstempel at have arbejdet på Naturkraft, siger hun.

Susanne Hermansen er godt klar over, at det måske ikke bliver helt let at finde 100 unge, som gerne vil have et fritidsjob i Ringkøbing og omegn. Derfor har Naturkraft allieret sig med Aarhus Universitet, som måske har studerende, der kan se muligheder i at være med fra start, og med kommunens Eksil Vestjyder-klub.

De kommende medarbejdere vil få lejlighed til at øve sig i måneden op til åbningen, hvor der bliver holdt nogle arrangementer med rigtigt publikum.

Der er ansøgningsfrist på de 100 fritidsjob den 3. februar.

Annonce

Naturkraft i tal

Oplevelesesparken Naturkraft folder sig ud på et 50 hektar stort areal lige uden for Ringkøbing.

240.000 gæster ventes årligt at indløse billet til park og hovedbygning, hvor man kan lege og lære om naturens kræfter.

En 628 meter lang ringvold omkranser den indre park. Når den står færdig, vil gæsterne kunne gå hele vejen rundt - og hen over hovedbygningen - og samtidig nyde udsigten. Fra det højeste punkt er volden 13 meter.

Anlægsprisen for Naturkraft er 275 millioner kroner.

Naturkraft åbner den 4. juni næste år og vil holde åbent 362 dage om året

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce