Annonce
Ringkøbing

Naturkraft er i hus: Realdania lukker finaniseringhul med 25 millioner kroner

Naturkraft er de seneste år skudt op af jorden. Realdania søger nu for de sidste 25 millioner til at realisere turistmagneten, der årligt skal tage imod 280.000 gæster. Foto: Naturkraft
Realdania mener, at Naturkraft er et så ambitiøst og nytænkende bud på en grøn turistattraktion, at man nu støtter projektet med 25 millioner. Dermed er der rejst mere end 300 millioner kroner til projektet, og målet er nået.
Annonce

Ringkøbing: Køen af skeptikere var lang.

Da Naturkraft-direktør Peter Sand for snart 10 år siden blev ansat til at skaffe 300 millioner kroner til en splinterny turistattraktion på en bar mark lidt uden for Ringkøbing, troede de færreste, at det kunne lade sig gøre. Men nu kan skeptikerne godt pakke sammen.

Projektet har netop modtaget 25 millioner kroner fra Realdania. Det betyder, at det stort anlagte projekt nu er fuldt ud finansieret, fortæller en meget tilfreds Peter Sand.

- Det er med stor glæde, at Foreningen Realdania nu fuldender projektets finasiering. Derved har vi samlet rejst mere end 300 millioner kroner og kan for alvor se frem til åbningen til sommer, siger han.

Hos Realdania er filantropidirektør Nina Kovsted Helk ikke i tvivl om, hvorfor der nu bliver sendt så mange millioner mod Vestjylland.

- Naturkraft er med til at løfte hele Ringkøbing Fjord-området. Ikke kun for turister, men også for dem, der bor og lever der. I Realdania er vi glade for at være til at støtte realiseringen af et ambitiøst og nytænkende bud på en attraktion. Formålet med Naturkraft er i sidste ende at fremme viden om klima, miljø og bæredygtighed og dermed udbrede FN's Verdensmål - det ser vi naturligvis som en vigtig mission, siger hun i en pressemeddelelse.

Realdania har tidligere støttet det indledende arbejde med Naturkraft. Det skete med penge, som blev brugt til at få internationale eksperter til at vurdere idéen bag projektet og til at udarbejde en forretningsplan. Men da Naturkraft i 2013 søgte opbakning til finaniseringen byggeriet, trak foreningen følehornene til sig. Den gang var forklaringen, at man ikke ønskede at investere i såkaldte barmarksprojekter og blandt andet derfor ikke ønskede at være med.

Siden er Realdania altså kommet på andre tanker.

Naturkraft fik det helt store gennembrud, da A.P. Møllefonden i 2016 investerede 100 millioner kroner i den vestjyske drøm. Forinden havde Ringkøbing-Skjern Kommune lagt omkring 100 millioner. Vestas og Augustinusfonden har også bidraget til realiseringen, ligesom en stribe andre har givet penge til attraktionen.

Lige nu bliver der arbejdet med højtryk for at blive færdig med byggeriet af oplevelsesparken, der slår dørene op for publikum torsdag 4. juni. Folkene bag projektet har samtidig opjusteret det forventede årlige besøgstal fra 250.000 til 280.000.

Naturkraft har også fået den socialdemorkatiske regerings opmærksomhed. I denne uge var det Mogens Jensen (S) minister for fødevarer, fisker og ligestilling, som lagde vejen forbi byggepladsen. Her i selskab med direktør Peter Sand og formand for Ejendomsfonden Naturkraft Niels Erik Kjærgaard. Foto: Naturkraft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce