Annonce
Debat

Naturen tilbage til folket

Læserbrev:  I de senere år har vi desværre oplevet en række eksempler på, at et helhedsorienteret og balanceret natursyn med plads til alle vigtige hensyn, er blevet trådt under fode. I stedet ses udbredelse af et fundamentalistisk, virkelighedsfjernt og kompromisløst natursyn. Denne farlige tendens understreges af den aktuelle debat om det snævre og nærmest ideologiske koncept med indhegnede naturnationalparker (NNP), som regeringen vil gennemtrumfe med et snævert politisk flertal i ryggen.

Alle politiske partier, herunder ikke mindst Venstre, ønsker at styrke naturen og fremme biodiversiteten. Men det skal ske med reel inddragelse af alle relevante interessenter og brugere af naturen. Og i respekt for den skovfaglige ekspertise, der er opbygget gennem årtier, bl.a. med hensyn til den naturnære skovdrift, der viser positive resultater inden for biodiversitet.

Det har regeringen forsømt til stor frustration for rigtig mange borgere i hele landet. Det er derfor på høje tid med time out omkring NNP, så vi kan få en ægte dialog i gang - lokalt og nationalt - om mere virkelighedsnære og balancerede løsninger til fremme af naturen. Løsninger, hvor der også er plads til menneskers oplevelse af naturen, plads til klimavenlig skovdrift, og hvor der ikke gås på kompromis med dyrs ve og vel.

Annonce

Det er i min optik skandaløst, at regeringen og dens støttepartier tilsidesætter de vigtige hensyn, der bl.a. er knæsat i skovloven og dyreværnsloven. Vi skal ikke eksperimentere med dansk natur med et snævert NNP-koncept, der betvivles af en lang række forskere, skovkyndige og dyreværnsfolk. Og som rigtig mange almindelige borgere med rette er skeptiske overfor. Ikke mindst når det drejer sig om skove, der i sagens natur har meget langsigtede perspektiver, skal vi fare med lempe og ikke blot følge snævre og ensidige interesser.

I stedet skal vi politikere give naturen tilbage til den danske befolkning ved at borgere og alle relevante foreninger m.fl. inddrages i udarbejdelsen af et nyt og langt mere helhedsorienteret og langtidsholdbart koncept for fremme af natur og biodiversitet.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce