Annonce
Kultur

Naturen driller Naturkraft: Hovedbygning er ramt af en sætningsskade

Jordlagene under Narurkraft-byggeriet giver bøvl, og det har nu resulteret i en sætningsskade. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Projektet er løbet ind i et problem, men forventes dog stadig at kunne stå færdigt til næste sommer som planlagt.

Ringkøbing: Der er åbenbart nogle skader, som man løber ind i, uanset om man bygger et parcelhus eller et kæmpemæssigt oplevelsescenter.

I hvert fald er Naturkraft-byggeriet blevet ramt af en sætningsskade i hovedbygningen. Der bekræfter direktør for Naturkraft Peter Sand overfor Dagbladet.

- Hovedbygningen har sat sig nogle centimeter, så vi har sat gang i afværgeforanstaltninger, siger direktøren.

Disse afværgeforanstaltninger består i at fjerne noget af den jordvold, der ligger op ad selv bygningen. Og det virker, som det skal; sætningen er nemlig stoppet, efter at jorden er blevet fjernet.

Annonce

Ler driller Naturkraft

Det er dog ikke jordtrykket fra voldene, der er skyld i, at bygningen har sat sig.

- Der er nogle lerlag under den nordlige del af byggeriet, som er anderledes end forventet, siger Peter Sand.

- Nu skal vi finde ud af, hvordan vi håndterer det, så det ikke gentager sig, når vi fortsætter byggeriet.

- Det sidder nogle meget kompetente folk og kigger på det her, så vi finder selvfølgelig en løsning.

Fortsætter mod samme mål

Selvom en sætningsskade ikke står øverst på nogens liste, så ser det på nuværende tidspunkt ikke ud til at være værre, end at Naturkraft kan slå dørene op næste sommer som planlagt.

- Vi har en forventning om at være klar den 4. juni 2020. Nu skal puslespillet bare lægges på en anden måde, siger direktøren.

Hvor regningen for det ekstra arbejde ender, vides ikke endnu - men Peter Sand siger, at han for nuværende ikke regner med, at regningen ”kommer til at stikke helt af”.

- Der er ikke placeret et ansvar endnu, derfor er økonomien uafklaret, siger han.

Dog skal skatteborgerne ikke frygte, at regningen kommer til at ende hos dem, idet Naturkraft er en almennyttig fond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce