Annonce
Kultur

Naturen driller Naturkraft: Hovedbygning er ramt af en sætningsskade

Jordlagene under Narurkraft-byggeriet giver bøvl, og det har nu resulteret i en sætningsskade. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Projektet er løbet ind i et problem, men forventes dog stadig at kunne stå færdigt til næste sommer som planlagt.

Ringkøbing: Der er åbenbart nogle skader, som man løber ind i, uanset om man bygger et parcelhus eller et kæmpemæssigt oplevelsescenter.

I hvert fald er Naturkraft-byggeriet blevet ramt af en sætningsskade i hovedbygningen. Der bekræfter direktør for Naturkraft Peter Sand overfor Dagbladet.

- Hovedbygningen har sat sig nogle centimeter, så vi har sat gang i afværgeforanstaltninger, siger direktøren.

Disse afværgeforanstaltninger består i at fjerne noget af den jordvold, der ligger op ad selv bygningen. Og det virker, som det skal; sætningen er nemlig stoppet, efter at jorden er blevet fjernet.

Annonce

Ler driller Naturkraft

Det er dog ikke jordtrykket fra voldene, der er skyld i, at bygningen har sat sig.

- Der er nogle lerlag under den nordlige del af byggeriet, som er anderledes end forventet, siger Peter Sand.

- Nu skal vi finde ud af, hvordan vi håndterer det, så det ikke gentager sig, når vi fortsætter byggeriet.

- Det sidder nogle meget kompetente folk og kigger på det her, så vi finder selvfølgelig en løsning.

Fortsætter mod samme mål

Selvom en sætningsskade ikke står øverst på nogens liste, så ser det på nuværende tidspunkt ikke ud til at være værre, end at Naturkraft kan slå dørene op næste sommer som planlagt.

- Vi har en forventning om at være klar den 4. juni 2020. Nu skal puslespillet bare lægges på en anden måde, siger direktøren.

Hvor regningen for det ekstra arbejde ender, vides ikke endnu - men Peter Sand siger, at han for nuværende ikke regner med, at regningen ”kommer til at stikke helt af”.

- Der er ikke placeret et ansvar endnu, derfor er økonomien uafklaret, siger han.

Dog skal skatteborgerne ikke frygte, at regningen kommer til at ende hos dem, idet Naturkraft er en almennyttig fond.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce