Annonce
Videbæk

Naturcafé i Sandbæk Plantage skal fremme forståelsen mellem folk med cykel, hest og gevær

Naturcaféen er arrangeret af foreningen Ridespor i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, lokale medlemmer af Danmarks Jægerforbund, lokale mountainbikere og andre brugere af Sandbæk Plantage. Privatfoto
Løbere, vandrere, mountainbikere, ornitologer, jægere, svampejægere, biologer, spejdere og ryttere. Der skal være plads til alle i Sandbæk Plantage, mener ryttere, der har taget initiativ at samle alle plantagens brugere over kaffe og kage, øl og en snak.

Spjald: Sandbæk Plantage er Ringkøbing-Skjern Kommunes største plantage - og der skal være plads til alle.

Det mener ryttere, jægere og andre brugere af kommunens skove, som derfor inviterer til Naturcafé i Sandbæk Plantage lørdag 21. september kl. 13-15. Formålet er at styrke dialogen og respekten for forskellige interessegruppers brug af plantagen.

Initiativtagerne fra foreningen Ridespor forklarer, at Naturcaféen skal være med til at tydeliggøre, at både løbere, vandrere, mountainbikere, ornitologer, jægere, svampejægere, biologer, spejdere og ryttere har lov til at færdes i plantagen – og godt kan benytte og beskytte naturen side om side med respekt og forståelse.

Alle skal føle sig velkomne

Arrangementet er kommet i stand i samarbejde med lokale medlemmer af Danmarks Jægerforbund, lokale mountainbikere og Ringkøbing-Skjern Kommune - og håbet er, at man får snakket så godt sammen på tværs, at alle føler sig velkomne i plantagen.

Det er i tråd med Ringkøbing-Skjern Kommunes politik, der skal "synliggøre det rekreative potentiale i kommunens naturområder" og sikre, at naturen er med til at "danne rammen om folks livskvalitet", påpeger arrangørerne.

Få en ridetur og en snak

Alle er velkomne til Naturcaféen, hvor man også kan få en kort ridetur på en islænderhest, en kop kaffe og kage - og en snak over en øl eller sodavand.

Ved arrangementet kan man også møde Ringkøbing-Skjern Kommunes skovfoged Poul Gregersen, som fortæller om fremtiden for Sandbæk Plantage.

Naturcaféen markerer samtidig starten af et lokalt ridelaug i og omkring Sandbæk Plantage. Bag ridelauget står lokale ryttere i samarbejde med Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ridelauget vil oprette en Facebookgruppe, hvor andre brugergrupper også kan lægge deres aktiviteter ind, så både ryttere og mountainbikere for eksempel ved, hvornår der er jagt i plantagen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce