Annonce
Videbæk

Naturcafé i Sandbæk Plantage skal fremme forståelsen mellem folk med cykel, hest og gevær

Naturcaféen er arrangeret af foreningen Ridespor i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, lokale medlemmer af Danmarks Jægerforbund, lokale mountainbikere og andre brugere af Sandbæk Plantage. Privatfoto
Løbere, vandrere, mountainbikere, ornitologer, jægere, svampejægere, biologer, spejdere og ryttere. Der skal være plads til alle i Sandbæk Plantage, mener ryttere, der har taget initiativ at samle alle plantagens brugere over kaffe og kage, øl og en snak.
Annonce

Spjald: Sandbæk Plantage er Ringkøbing-Skjern Kommunes største plantage - og der skal være plads til alle.

Det mener ryttere, jægere og andre brugere af kommunens skove, som derfor inviterer til Naturcafé i Sandbæk Plantage lørdag 21. september kl. 13-15. Formålet er at styrke dialogen og respekten for forskellige interessegruppers brug af plantagen.

Initiativtagerne fra foreningen Ridespor forklarer, at Naturcaféen skal være med til at tydeliggøre, at både løbere, vandrere, mountainbikere, ornitologer, jægere, svampejægere, biologer, spejdere og ryttere har lov til at færdes i plantagen – og godt kan benytte og beskytte naturen side om side med respekt og forståelse.

Annonce

Alle skal føle sig velkomne

Arrangementet er kommet i stand i samarbejde med lokale medlemmer af Danmarks Jægerforbund, lokale mountainbikere og Ringkøbing-Skjern Kommune - og håbet er, at man får snakket så godt sammen på tværs, at alle føler sig velkomne i plantagen.

Det er i tråd med Ringkøbing-Skjern Kommunes politik, der skal "synliggøre det rekreative potentiale i kommunens naturområder" og sikre, at naturen er med til at "danne rammen om folks livskvalitet", påpeger arrangørerne.

Annonce

Få en ridetur og en snak

Alle er velkomne til Naturcaféen, hvor man også kan få en kort ridetur på en islænderhest, en kop kaffe og kage - og en snak over en øl eller sodavand.

Ved arrangementet kan man også møde Ringkøbing-Skjern Kommunes skovfoged Poul Gregersen, som fortæller om fremtiden for Sandbæk Plantage.

Naturcaféen markerer samtidig starten af et lokalt ridelaug i og omkring Sandbæk Plantage. Bag ridelauget står lokale ryttere i samarbejde med Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ridelauget vil oprette en Facebookgruppe, hvor andre brugergrupper også kan lægge deres aktiviteter ind, så både ryttere og mountainbikere for eksempel ved, hvornår der er jagt i plantagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce