Annonce
Tarm

Natteravne er landet i Tarm: Nu skal der styr på ballade og hærværk i byen

Opstartsmødet hos Natteravnene Tarm var velbesøgt, da omkring 30 forældre i byen søndag mødtes - bevæbnet med mundbind og afstand - for at gøre noget ved hærværksproblemerne i byen. Privatfoto
En gruppe forældre har etableret et frivilligt gadekorps, der skal tage dialogen med unge i byen for at stoppe bølgen af hærværk.
Annonce

Tarm: Endnu engang kunne man efter weekenden læse her i Dagbladet, at den havde været gal i Tarm.

"Ved spejderhytten på Drosselvej i Tarm havde nogle revet nedløbsrørene ned fra væggene, sparket et rækværk i træ i stykker og efterladt knuste flasker, affald og væltet inventar", stod der.

Og det er ikke første gang, at nattetimerne har budt på hærværk og ballade i byen. Men denne gang var der en person, der tog affære.

"Nu når der er så meget opmærksomhed omkring al den ballade, der foregår i byen, vil jeg gerne opfordre så mange forældre som mulig til at møde op på Stationen i morgen søndag kl. 13.00. Hensigten med mødet er at prøve, om vi ikke kan komme lidt af alle de problemer i forkøbet og starte lidt a la Natteravnene", skrev Morten Juhler på Facebook lørdag efter den seneste hærværksepisode.

Og det var der rigtig mange Tarm-borgere, der syntes, var en god ide.

- Der var god interesse, og jeg vil skyde på, der var 25-35 stykker, og jeg er blevet kontaktet af en del personer efterfølgende. Det har jeg stor respekt for, siger Morten Juhler dagen efter mødet.

Annonce

Tager ballade i opløbet

Han er selv far til en dreng i den aldersgruppe, der ofte får skylden for balladen i byen. Nu er en gruppe forældre så gået sammen for at tage en venlig snak med de unge, der færdes ude i byen.


Vi skal ikke lege politibetjente, men vi skal få en dialog med dem.

Morten Juhler


- Vi vil gerne stoppe balladen i opløbet. Vi skal ikke lege politibetjente, men vi skal få en dialog med dem, siger han.

- Planen er at lave nogle grupper på to-tre personer, der går nogle ture i weekenden til de berømte steder, hvor ting bliver slået i stykker, og der bliver kørt for stærkt på scooter.

Gruppen har taget navnet Natteravnene Tarm, men er ikke en del af den frivillige organisation med samme navn. Det er dog ikke udelukket, at man vil søge hjælp og måske medlemskab af den gruppe, siger initiativtageren. Men lige nu er man først ved at lægge en plan for gruppens arbejde.

Annonce

Noget skal gøres nu

En anden motivation for at etablere gruppen er at få et bedre samarbejde mellem forældrene i lokalsamfundet.

- Der er ikke meget ved at få at vide ude i byen , at ens børn kan være nogle skarnsunger. Jeg tror desværre, at der i en lille by som Tarm bliver en del mudderkast og er en del forældre, der har lænet sig op af, at det er dine børn, ikke mine, der laver ballade, siger han

Som far til en teenager har Morten Juhler stor forståelse for de unges frustration over ikke at kunne være sammen med kammeraterne på normal vis på grund af coronaen.

- Mange unge mennesker keder sig enormt meget for tiden, fordi de ikke kan være sammen med deres venner som før. Det skal vi møde med forståelse, siger han, men han understreger samtidig, at hærværket og svineriet skal stoppes.

- Vi er nødt til at ruske op i det nu, inden det går helt galt, siger Morten Juhler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce