Annonce
Skjern

Natteliv: Restauratører skal selv holde styr på gæsterne

Værtshusene skal selv holde styr på nattelivets rygere, enten med en rygegård eller kontrol ved indgangene. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix
En rygegård eller kontrol ved indgangene kan være løsningen for at holde surfende nattegæster på et værtshus.
Annonce

SKJERN: To restauratører i Skjern efterspurgte lørdag mere klare retningslinjer for, hvordan de skal holde styr på deres gæster efter kl. 23.00. Det skete efter, at politiet lukkede Pakhuset, da folk gik ind og ud.

- Vores gæster får et stempel, som de plejer, og de må selvfølgelig gå ud for at ryge. Men det er en udfordring at holde styr på ryge-gæsterne. Hvis der er mange ude, er det svært at se, om nogen har været ude at gå en tur, sagde Morten Larsen, ejer af Pakhuset.

Fra politiet lyder svaret.

- Vi håndhæver det sådan, at hvis efter kl. 23 kortvarigt er ude for at ryge og går tilbage, så er man ikke en ny kunde. Men hvis man forlader stedet og senere kommer tilbage, så er man en ny kunde, fortæller Simon Skelbæk, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Unge skal tage det alvorligt

Han understreger, at det er op til restauratørerne selv at sørge for at skelne mellem rygende gæster og nye gæster. Uanset om gæsterne har et stempel fra værtshuset på hånden.


Jeg forstår, at det kan være fristende at gå rundt, men reglerne er der, for at vi skal passe på hinanden, så smitten ikke breder sig. Alternativt lukker værtshusene ned igen.

Simon Skelbæk, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi


- Det er op til bevillingshaveren at lave et afgrænset område, hvor man kan ryge eller trække frisk luft, eller sørge for kontrol ved døren, siger vagtchefen.

Han opfordrer dog også de festglade unge til selv at tage reglerne alvorligt

- Jeg forstår, at det kan være fristende at gå rundt, men reglerne er der, for at vi skal passe på hinanden, så smitten ikke breder sig. Alternativt lukker værtshusene ned igen, siger Simon Skelbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce