Annonce
Hvide Sande

Natlig tumult på kutter: Fiskeskipper løsladt efter tre dage

Sagen tog sin begyndelse på Nordhavnskaj i Hvide Sande natten til søndag. Foto: Mads Dalegaard
Der er ikke grundlag for varetægtsfængsling, lyder det fra anklagemyndigheden.
Annonce

HVIDE SANDE: To gange har byretten i Herning afvist anklagemyndighedens ønske om at varetægtsfængsle en 27-årig fisker fra Esbjerg i fire uger, efter han blev anholdt og sigtet for et voldeligt overfald mod to politibetjente natten til søndag i Hvide Sande. Nu er manden i stedet blevet løsladt.

- Vi har løsladt ham, fordi betingelserne for varetægtsfængsling ikke er opfyldt, siger specialanklager Claus Benner fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere om det pludselige kursskifte hos anklagemyndigheden i sagen, der begyndte, da politiet blev kaldt til Nordhavnskaj natten til søndag efter en melding om husspektakler.

Annonce

Taler for sig selv

Den 27-åriges advokat Rene Knudsen vil dog gerne kommentere sagen:

- Retten har vurderet tingene anderledes end politiet. Hvis man har begået alvorlige lovovertrædelser, bliver man tilbageholdt. Min klient er sendt ud igen. Det taler lidt for sig selv, siger Rene Knudsen.

De to betjente, der gik ombord på båden, blev ifølge politiets egen detaljerede forklaring overfaldet i styrehuset af den 27-årige, der gav den ene betjent et knytnæveslag i ansigtet og som trods peberspray og slag med politistaven også tog halsgreb på den anden betjent. Først da den 27-årige blev ramt i panden af et slag, fik betjentene lagt manden i håndjern.

Han blev derefter varetægtsfængslet frem til fredag 13. december in absentia søndag eftermiddag, da han blev indlagt på sygehuset til observation for en blødning i hovedet efter slaget med politistaven.

Annonce

Lukkede døre

Mandag var der atter et grundlovsforhør ved retten i Herning, hvor den 27-årige selv var til stede. Også her valgte dommeren kun at fængsle manden til og med fredag. Den kendelse kærede anklageren til Vestre Landsret, da hun ønskede varetægtsfængsling i fire uger.

Men onsdag valgte anklagemyndigheden selv at løslade manden, og kæremålet til landsretten blev derfor aflyst.

Grundlovsforhøret blev i øvrigt holdt for lukkede døre, hvilket Dagbladet kærede til Vestre Landsret. Landsretten var dog enig med byretten i Herning om, at pressen ikke kunne være til stede, og det har derfor ikke været muligt for Dagbladet at viderebringe den 27-årige mands egen opfattelse af begivenhederne natten til søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce