Annonce
Ringkøbing

Nat på museet - mød den levende historie i nattens mulm og mørke

Nat på museet vækker udstillingerne til live - og det kan godt blive uhyggeligt. PR-foto

Ringkøbing: Når mørket falder på, og gæsterne går hjem, vågner museet. Sådan er det i hvert fald i de kendte "Nat på Museet"-komedier med Ben Stiller i hovedrollen, og sådan er det også på museet torsdag 17. oktober. Her er forskellen blot, at gæsterne er velkomne - hvis de altså tør.

På Ringkøbing Museum kan man opleve spændende udstillinger om Anden Verdenskrig, og der er udstillinger om Ringkøbings guldalder. Men når lyset er blevet slukket, går udstillingerne fra spændende til skræmmende. Pludselig er der sårede soldater i udstillingen om krigen, og de smukke malerier af Ringkøbing i 1800-tallet er også vakt til live, hvor man kan møde fruer i ringkøbingdragter, der manisk går fra rum til rum, mens de leder og leder. Efter hvad, ved ingen.

De mennesker, der engang fyldte Ringkøbings gader på smukke malerier, er nu forvandlet til uhyggelige, forvrængede eksistenser, der kun tåler nattens mørke.

Der er åbent på museet fra kl. 18.30-21, og der er entre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce