Annonce
Tarm

Narkokørsel: Utroværdig forklaring var ingen hjælp

Kvinden har nu fået i alt fem års frakendelse af kørekortet. Arkivfoto: Michael Bager

TARM: Amfetamin i blodet og en plads bag rattet er ikke bare en dårlig kombination. Det er også ulovligt. Derfor har en 40-årig kvinde fra Tarm nu fået en bøde og en frakendelse af kørekortet.

Kvinden, der i øvrigt erkendte, at hun havde amfetamin i blodet, blev anholdt 28. august 2018, da hun kørte ad Centervej i Tarm. Hun hjalp en veninde med at flytte og forklarede i retten, at hun ikke vidste, hvordan hun havde fået det ulovlige stof indenbords.

Det mente retten dog var en utroværdig forklaring. Kvinden er i øvrigt tidligere dømt for at køre med amfetamin i blodet, hvilket skete i december 2018, hvor Vestre Landsret straffede hende med en bøde på 7000 kroner og en frakendelse af kørekortet i tre år.

Denne gang valgte retten i Herning at taksere narkokørslen med en bøde på 10.000 kroner, ligesom hun blev frakendt kørekortet i endnu to år, hvilket gælder fra januar 2021, hvor den treårige frakendelse er udløbet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce