Annonce
Tarm

Narkokørsel: Utroværdig forklaring var ingen hjælp

Kvinden har nu fået i alt fem års frakendelse af kørekortet. Arkivfoto: Michael Bager

TARM: Amfetamin i blodet og en plads bag rattet er ikke bare en dårlig kombination. Det er også ulovligt. Derfor har en 40-årig kvinde fra Tarm nu fået en bøde og en frakendelse af kørekortet.

Kvinden, der i øvrigt erkendte, at hun havde amfetamin i blodet, blev anholdt 28. august 2018, da hun kørte ad Centervej i Tarm. Hun hjalp en veninde med at flytte og forklarede i retten, at hun ikke vidste, hvordan hun havde fået det ulovlige stof indenbords.

Det mente retten dog var en utroværdig forklaring. Kvinden er i øvrigt tidligere dømt for at køre med amfetamin i blodet, hvilket skete i december 2018, hvor Vestre Landsret straffede hende med en bøde på 7000 kroner og en frakendelse af kørekortet i tre år.

Denne gang valgte retten i Herning at taksere narkokørslen med en bøde på 10.000 kroner, ligesom hun blev frakendt kørekortet i endnu to år, hvilket gælder fra januar 2021, hvor den treårige frakendelse er udløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce