Annonce
Sport

Napoli-træner inden CL-brag: Messi er større end Maradona

Jerry Lampen/Reuters
Napoli-træner Gennaro Gattuso vil have fokus på Lionel Messi i tirsdagen Champions League-kamp mod Barcelona.

Lionel Messi er den bedste fodboldspiller gennem tiden.

Annonce

Det siger Napolis cheftræner, Gennaro Gattuso, da han bliver bedt om at sammenligne Messi med den tidligere Napoli-profil Diego Maradona inden Champions League-ottendedelsfinalen mod FC Barcelona tirsdag aften.

- Han (Messi, red.) er den bedste og et forbillede for alle. Han siger aldrig noget upassende. Han gør ting, der kun eksisterer på Playstation, umulige ting.

- I dag ser jeg Messi gøre ting, som Maradona gjorde, siger træneren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Napolis anfører, Lorenzo Insigne, er dog ikke helt klar til at sætte Barcelona-stjernen over Maradona, der i sin aktive karriere blandt andet repræsenterede både Barcelona og Napoli og i 1986 var med til at vinde VM med Argentina.

- Messi er den bedste i verden i dag, men for os i Napoli er Maradona alt, og jeg vil ikke sammenligne de to. Maradona er hellig, siger han.

Både Gattuso og Insigne er dog enige om, at selv om der skal være et stort fokus på Messi i tirsdagens kamp, så må han heller ikke få alt opmærksomheden.

- Vi skal passe på hele holdet, for det er ikke bare Messi, der kan noget, siger Gattuso.

Messi varmede op til Champions League-kampen ved at score fire mål i Barcelonas 5-0-sejr over Eibar lørdag.

Det er første gang, at Napoli når playoffkampene i Champions League, siden holdet tabte ottendedelsfinalen til Real Madrid i 2017. Barcelona kæmper for at opnå sin 13. kvartfinale i træk i turneringen.

Kampen fløjtes i gang i den syditalienske by klokken 21.

/ritzau/

Albert Gea/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce