Annonce
Mad og drikke

Napoleonshat

Hjemmelavede napoleonshatte. Foto: Skovdalnordic.com

Ja, hvem skulle tro, at napoleonshatte er en dansk opfindelse - i hvert fald kagen.

Under den første uge af coronakrisen lavede jeg opskriftsfotos til Odense Marcipan, blandt andet af napoleonshatte. Og jeg må sige, at de unge mænd stod i kø for at smage på førstesalen af vores fotostudie på havnen i Odense.

Så selvfølgelig skal vi da lave napoleonshatte her i majs kageskole, så alle kan se, hvor nemt det er.

Mørdej:

150 g smør

300 g hvedemel

100 g flormelis

1 æg

Fyld:

350 g kransekagemasse

Overtræk:

100 g mørk chokolade

Smuldr smør ned i melet.

Tilsæt flormelis og saml dejen med æg hurtigt. Den skal blive glat.

Læg dejen på køl en halv time.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Tilsæt eventuelt lidt flormelis.

Stik cirkler ud på otte centimeter og placer en lille kugle kransekagemasse midtpå.

Fold mørdejen op omkring kuglen tre steder, så det ligner en hat.

Bag kagerne ved 200 grader i cirka otte minutter.

Dyp bundene i mørkt overtræk, der er smeltet, og lad det tørre.

Hjemmelavede napoleonshatte. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland For abonnenter

Fåreavler har i øjeblikket fundet en form for fred med ulven: - Skal det gøre lidt ondt, så hælder jeg til den løsning

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Annonce