Sport

Nadal overvinder forskrækkelse og er videre i Barcelona

Eric Gaillard/Reuters
Rafael Nadal jagter sin 12. sejr i ATP-turneringen i Barcelona, og onsdag sendte han argentiner ud i tre sæt.

Tennisstjernen Rafael Nadal spillede sig onsdag videre og er blandt de 16 sidste spillere i ATP-turneringen i Barcelona.

Den spanske profil skulle dog lige i gang på gruset i Barcelona, da han lagde ud med at tabe første sæt mod argentinske Leonardo Mayer.

Argentineren, der aldrig har slået en spiller fra verdensranglistens top-5 i 15 forsøg, vandt første sæt 7-6 efter en tiebreak, som blev vundet 9-7. Men de to næste sæt blev vundet 6-4, 6-2 af Nadal, der er nummer to på verdensranglisten efter Novak Djokovic.

I første sæt brød Nadal ellers til 5-3-føring, men argentineren brød tilbage med det samme og servede sig på 5-5, inden det blev 6-6, og Nadal endte med at tabe sættet.

I andet sæt lagde spanieren ud med at bryde og kørte sættet hjem, og så var kræfterne sluppet op hos Mayer, der i tredje sæt blev brudt til 2-3 og 2-5.

Dermed er Nadal klar til at møde landsmanden David Ferrer i næste runde om billetten til kvartfinalen.

Ferrer slog tidligere onsdag franske Lucas Pouille 6-3, 6-1.

I ATP-turneringen Monte Carlo Masters forinden blev Rafael Nadal sendt ud i semifinalen af den senere vinder, som var italienske Fabio Fognini.

Rafael Nadal jagter sin 12. sejr i turneringen i Barcelona.

/ritzau/

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce