Annonce
Videbæk

Nabostrid i Troldhede: - Flytter han ikke, må jeg gøre det

Den midaldrende mand, der er kommet i konflikt med sine naboer på Østergade bor i det hvide hus middt i billedet. Arkivfoto Poul Osmundsen.
Beboere på Østergade håber, at udlejer vil opsige midaldrende mand; men de erkender, at en løsning på stridigheder kan have lange udsigter.

TROLDHEDE: Der er stadig ingen løsning i sigte på striden i Østergade, hvor en midaldrende mand har lagt sig ud med sine naboer, og politiet er blevet en nærmest daglig gæst.

- Politiet har været ude at snakke med ham, men efter hvad vi hører, sagde han, at han var glad for at bo i Troldhede, og gerne vil blive boende, så han flytter nok ikke frivilligt, siger Jette Keller, der bor i Østergade 15.

- Vi håber på, at udlejeren kan opsige manden, men det kan desværre have lange udsigter, og det er ikke engang sikkert, at det kan lade sig gøre, fortsætter hun.

Hun fortæller, at konflikterne fortsætter.

- Her forleden kørte manden ud, og først holdt han med hornet i bund et par minutter foran min nabo Kaj Poulsen, og derefter foran min bolig, hvor han holdt i to-tre minutter, også med hornet i bund. Da han kom tilbage en halv time senere, gentog det sig, blot stoppede han først foran mig.

- Vi er simpelthen ved at gå ud af vores gode skind over det, der sker, siger Jette Keller.

Hun og de øvrige beboere i Østergade skal ikke vente hjælp fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Faktisk kan den ikke udtale sig om den aktuelle sag, siger fagchef i handicap og psykiatri, Helle Mikkelsen, der for nylig deltog i et møde i Troldhede med beboerne.

- Jeg kan dog sige helt generelt, at når det drejer sig om nabostridigheder, kan kommunen gøre meget lidt, siger hun.

- Det kan vi ikke bruge til noget som helst. Bliver det her ved ret meget længere, bliver jeg selv nødt til at flytte, og det kan jo ikke være rigtigt, siger Jette Keller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce